SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıÖngörünüz nedir?-
SORU : ICBCT 11 seviyelerinden geriye düştü. Şu an 3.60. Hissenin fiyatındaki olumsuzluk nedir? Öngörünüz nedir bu hisseyle alakalı? Gönderen : Serkan Şinlik01.09.2019, 15:00

ICBC Turkey Bank’ın sermayesinin yüzde 92,84’ü ICBC Ltd.’nin elinde bulunuyor. Halka açık kısım ise yüzde 5 olup bu kısmın yüzde 73,02’si ICBC Turkey Yatırm Menkul’ün saklamasında bulunuyor. Bu anlamıyla hissenin toplu olduğu söylenebilir. Hissenin fiyat hareketine bakıldığındaysa, 13 Aralık 2018’de en yüksek 11,27 TL’yi test ettiği sonrasında da hızla gerilediği gözlenmekte. Yaşanan düşüşte SPK’nın 12 Aralık 2018 günü aldığı kararın etkisi hissedilmekte. Kurul, hisse senedinde bilgi suistimali ve piyasa dolandırıcılığı olduğu yönünde tespitte bulunurken iki kişi hakkında altı ay süreyle işlem yasağı getirdi. Söz konusu kararla birlikte hissenin fiyatı da hızla değer yitirdi. Geçen süre zarfında arada yukarı ataklar gözlense de hisse bir daha aynı seviyeye ulaşamadı. Şimdilerde ise 3,41 TL seviyelerinde işlem görüyor. Bankanın kârlılık yapısında da gevşeme gözlenmekte. Geçtiğimiz yıl kârında artış yaşanırken bu yılın ilk yarısında yüzde 52,59 geriledi. Aynı ivmenin sürmesi halinde kârdaki düşüş yıl sonunda da gündeme gelecek. Fiyattaki düşüşe rağmen f/k oranı hâlâ yüksek. Aynı şekilde piyasa defter değerinin de yüksek olduğu gözleniyor. Bu veriler hissenin mevcut fiyatına yönelik önemli baskı unsurları olarak algılanmalı. Bankanın kârında olumlu bir gelişme sergileyebilmesi halinde ise mevcut fiyatlarda tutunması ve hatta yönünü yukarı çevirebilmesi mümkün olabilecektir.

ICBC TURKEY BANK ICBCT

Alış0,00

Satış16,38

Gün İçi En Düşük16,33

Gün İçi En Yüksek16,72

PD/DD2,95

FK10,65

Fiyat16,38

Değişim-0,49%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI