SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıÖnemli olan bilanço-
SORU : Pergomon hissesini bir tavsiye üzerine almıştım tavsiye eden kişi piyasanın sağlam şirketlerinden biri demişti. Elimde bulunduğu süre boyunca bana bir kâr yazmadı Pergamon seyri ne olur? Gönderen : Ayşegül Soylu23.12.2019, 19:09

Piyasada işlem gören firmalara yönelik zaman zaman çeşitli gerekçelerden kaynaklı yakınlık ya da tepkisel bir durum oluşabilir. Ancak profesyonel bir yaklaşım sergilemek ve şirketin mali yapısını tarafsız bir gözle incelemek ön yargılı durumun önüne geçmeye olanak tanır. Bu da olası riskleri bertaraf etmeye imkan tanıyacaktır. Neticede bilançolar duygudan uzak şekilde şirketle ilgili gerçek verileri yatırımcısına sunar. Bu anlamıyla şirketlerin bilançoları baz alınarak hisselerin hareketi takip edildiğinde daha anlamlı sonuçların elde edilmesi ve öngörüde bulunulması mümkündür. Pergamon hissesi için de benzer bir durum söz konusudur. Şirketin mali yapısı incelendiğinde elde edilen gelirin, sermayesini dahi geçmediği görülmekte. Bu itibarla gelir noktasında ciddi bir sıkıntı yaşıyor. Bununla birlikte finansal gelirlerle firma dönem sonunda kârını artırmakta. Bir yan gelir olarak finansal gelirler önemli olmakla birlikte esas faaliyetin önüne geçmesi halinde ileriye dönük önemli bir sıkıntı olacaktır. Eylül 2018’den bu yana yatayda hareket eden hisse, şimdilerde direnç bölgesinde ve 8 TL seviyelerinde işlem görüyor. Alıcıların güçlenmesi halinde hissenin daha da yukarı çıkma olanağı olsa da yeterli bir gelir ve esas faaliyet kârına sahip olamaması uzun vadeli istikrarlı çıkış için ciddi bir engel kaynağı olduğunu unutmamalı.

PERGAMON DIS TICARET PSDTC

Alış0,00

Satış116,80

Gün İçi En Düşük114,20

Gün İçi En Yüksek118,60

PD/DD13,13

FK20,82

Fiyat116,80

Değişim2,28%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI