SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Tuclk hissesiyle ilgili olarak görüşleriniz nedir? Uzun vade 1-2 yıl içerisinde 6’ları görme ihtimali var mıdır? Gönderen : Yasin Poyraz22.05.2019, 21:28

2014 yılında borsaya gelen Tuğçelik Alüminyum, Temmuz 2015’te 15,60 TL’ye kadar yükseldi. Ancak bu seviyede tutunmayı başaramadı ve hızla değer yitirdi. Geçen süre zarfında her defasında biraz daha aşağıya kaydı. Şimdilerde ise 1,88 TL seviyelerde işlem görüyor ve aşağı yönelim varlığını sürdürüyor. Bir hissenin uzun vadede istikrarlı şekilde yükselebilmesi için gelir ve kârlılığın düzenli olarak artması önemli. Eğer mali performansında olumlu yönde bir çıkış varsa bunun hissenin fiyatına da yansıması söz konusu olabilecektir. Tuğçelik’in mali yapısı incelendiğinde ise pek de iç açıcı bir görüntü alınamamakta. Geçen zaman diliminde şirket önce kârını düşürdü bilahare geçtiğimiz yıl zarara geçti. 2018 faaliyet döneminde zarara dönmesinde artan finansal giderler kalemindeki tutarın etkisi göz ardı edilmemeli. Açıklanan 2019 ilk çeyrek performansta ise bir önceki yılın aynı döneminin altında bir kârlılık söz konusu. Şirketin güçlü bir kârlılığa sahip olamaması hisse üzerinde ister istemez baskıya neden oluyor. Mevcut şartlar karşısında şirkette güçlü ve istikrarlı bir kârlılık gerçekleşmemesi halinde hissede düzenli bir çıkış beklenmemeli. Bunun dışında piyasadaki genel dalgalanmalara bağlı olarak hissede inişler çıkışlar yaşanabilir. Ancak daha fazlası için şirketin gelir ve kârlılığını artırdığını görebilmek şart.

TUGCELIK TUCLK

Alış0,00

Satış11,68

Gün İçi En Düşük11,50

Gün İçi En Yüksek11,66

PD/DD0,70

FK7,09

Fiyat11,68

Değişim0,69%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI