SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıÖDEME PLANI NETLEŞTİRİLMELİ-
SORU : Eplas kar açıklamalarına rağmen neden YİP'ından bir üst pazara çıkamıyor acaba? Gönderen : Selim Tez11.08.2020, 22:20

Borsadaki pazarlarda işlem görme koşulları önceden belirlenmiştir. Herhangi bir pazarda işlem görebilmek için aranan temel kriter halka açık piyasa değeridir ve bu kriter her Pazar için farklılık gösterir. İlgili pazarda işlem görme koşulunun sağlanamaması halinde hisse başka bir pazara alınır ya da Piyasa Öncesi İşlem Platformunda da işlem görebilir. Diğer taraftan sorunlu şirketler yönünden yatırımcıların mağduriyet yaşamaması ve dikkatlerin çekilmesi gayesiyle Yakın İzleme Pazarına alınması gündeme gelecektir. Böylece yatırımcılara bir yandan likidite olanağı sağlanırken diğer yandan olası mağduriyetlerin de önüne geçilmesi sağlanır. Bu çerçevede Egeplast, Yakın İzleme Pazarında işlem görmekte. Şirket, mali risk açısından henüz sorunlarını geride bırakabilmiş değil. Son olarak 21 Temmuz 2020 günü yaptığı açıklamada TMSF ile iştiraki Güçbirliği Holding arasındaki protokol çerçevesinde yeni bir ödeme planı verilmesine ilişkin görüşmelerin devam ettiğini duyurdu. Ödeme planı hususunda bir mutabakata varılabilmesi önemli bir belirsizliğin de ortadan kaldırılmasına olanak tanıyacaktır. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin fiyat seyri takip edildiğinde son iki aydır aşağı yönlü bir hareket yaşandığı görülüyor. Arada yukarı tepki çıkışları olsa da kâr realizasyonundan kaynaklı satış baskısı şimdilerde daha fazla öne çıkıyor. Alıcıların güçlenememesi halinde düşüş eğilimi bir süre daha devam edebilecektir.

EGEPLAST EPLAS

Alış0,00

Satış6,00

Gün İçi En Düşük5,94

Gün İçi En Yüksek6,13

PD/DD0,17

FK1,76

Fiyat6,00

Değişim-0,83%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI