SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıNOMİNAL DEĞERİNİN ALTINDA-
SORU : Denge hissesinin fiyatının cazip olduğunu düşünüyorum. Sizce de ilerisi için yatırım yapmaya uygun mudur? Bilgilendirirseniz sevinirim. Gönderen : Faruk 23.03.2020, 17:00

Borsada işlem gören bir hissenin yatırıma elverişli olabilmesi için her şeyden önce kârlı bir yapıya sahip olduğunu görebilmek gerekir. Eğer şirket düzenli bir gelir ve kârlılık yaratamıyorsa ileriye dönük bir beklenti içine girmek için neden de olmayacaktır. Kuşkusuz her hisse, piyasadaki genel dalgalanmalara bağlı olarak iniş ve çıkışlar sergileyebilir. Ancak uzun vadeli bir çıkış için büyüyen bir yapıya sahip olduğunu gözlemekte yarar var. Denge Yatırım Holding’in mali yapısı incelendiğindeyse hiç de umut vadeden bir yapıya sahip olmadığı görülecektir. Şirket son açıkladığı 2019 yıl sonu bilançosunda yaklaşık 54 milyon TL zarar açıkladı. Son beş yıllık bilançosunda da düşen bir kârlılıkla hareket ettiği ancak oluşan kârın sembolik düzeyi geçemediği görülmekte. Zayıf kârlılık yapısı hissede uzun vadede aşağı yönlü eğilimin değişmesine izin vermedi. Arada gözlenen yukarı ataklar tepki çıkıların ötesine geçemedi. Son yaşanan düşüşle birlikte hisse aşağıya kayarken satışların yoğunluğu nominal değerinin altına inmesine sebep oldu. 2019 yıl sonu bilançosundaki zarar özsermayeyi eritip sermayenin altına düşürse de henüz ekside değil. Ancak zararın devam etmesi halinde mali yapının daha da zayıflaması söz konusu olacağı, bunun da hissenin fiyatına olumsuz yönde yansıyacağı unutulmamalı.

DENGE HOLDING DENGE

Alış0,00

Satış2,48

Gün İçi En Düşük2,47

Gün İçi En Yüksek2,53

PD/DD0,83

FK2,77

Fiyat2,48

Değişim-1,98%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI