SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Özdericiler GMYO’nun karını % 800’ün üzerinde artırmasına rağmen yükselişe geçmemesini neye bağlıyorsunuz acaba? 0,85 maliyetle alış yaptım ama bu kadar kara rağmen düşüşe geçti. Bununla ilgili yorum yapabilirseniz memnun olurum. Gönderen : Volkan Ulutaş18.07.2019, 19:04

Borsada işlem yaparken büyüyen firmaların takip edilmesi önemlidir. Bir o kadar dikkat edilmesi gereken koşul ise şirketin içinde yer aldığı sektördür. Zira firmaların performansını içine yer aldığı sektörden bağımsız düşünmemeli. Bu anlamıyla yeri gelmişken gayrimenkul yatırım ortaklıklarının pek de iyi bir getiri sağlayamadıklarını belirtmek yerinde olacaktır. Sektörde kârlı ve güçlü firmalar olmasına rağmen yatırımcıların genel olarak mesafeli bir duruş sergilemeleri hisselerdeki genel çıkışın sınırlı kalmasına yol açıyor. Sektörün genel performansını gösteren BIST GYO Endeksi takip edildiğinde de bu durum net bir şekilde gözlenecektir. Son iki yıldır sürekli değer yitiren BIST GYO Endeksinin mevcut seviyesi ilk hesaplanmaya başladığı gün seviyelerine yakın. Endeksin 4 Ocak 2000 tarihli ilk açılış verisi 22.934 iken 18 Temmuz 2019 tarihli kapanış verisi 26.021 oldu. Arada geçen 20 yıla yakın zaman dilimine rağmen halen ilk açılış seviyelerine yakın bulunması sektörün yatırımcısına kazandırama noktasında zayıf kaldığını gösteriyor. Özdericiler GMYO hissesi de bu tablodan bağımsız değil. Şirket düzensiz bir kârlılığa sahip olup geçtiğimiz yıl zarar etti. Bu yılın ilk çeyreğinde ise esas faaliyetlerinden zarar etmekle birlikte yatırım faaliyeti kaleminden elde ettiği gelirle dönem sonunda yüzde 837 kârını artırdı. Ancak düzensiz kârlılığı nedeniyle yatırımcıların hisseye yönelik yaklaşımları mesafeli kalmaya devam ediyor. Bu da geçtiğimiz ocak ayında nominal değerinin altına kayan hissenin hala bir liranın üzerine çıkma enerjisini bulamamasına yol açıyor. Güçlü şirket ve güçlü sektörleri bir arada göz önünde bulundurmakta yarar var.

OZDERICI GMYO OZGYO

Alış0,00

Satış5,24

Gün İçi En Düşük5,08

Gün İçi En Yüksek5,25

PD/DD0,36

FK0,00

Fiyat5,24

Değişim2,75%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI