SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Reysaş GYO’da ne oldu da böyle çıkıyor? Çıkış daha nereye kadar devam eder? 2 lirayı sizce görür mü? Gönderen : Bilgin Memiş19.09.2019, 19:19

Geçtiğimiz mayıs ayında en düşük 62 kuruşa kadar inen Reysaş GYO, geçen dört ayda sürekli yükseldi ve 12 Eylül 2019 günü 1,34 TL’ye kadar çıktı. Buradan gelen satışların sonrasındaysa gevşeme yaşanırken 19 Eylül günü kapanışını 1.20 TL’den gerçekleştirdi. Mevcut haliyle hisse teknik olarak çıkış trendini koruyor. Hissenin çıkışa geçtiği geçtiğimiz mayıs ayında kamuyla paylaşılan kayda değer bir gelişme bulunmuyor. Aynı şekilde fiyatındaki ivmenin artış kaydettiği temmuz ayında da bu denli yükselmeyi gerektirecek bir açıklama bulunmuyor. Çıkışın ticari bir dayanağının olmaması ileriye dönük devamı noktasında tereddütlerin oluşmasına yol açıyor. Söz konusu durum bir noktadan sonra satış baskısının ağırlık bulmasına yol açabilecektir. Her ne kadar mevcut gerileme teknik olarak düzeltme kapsamında kalsa da satış baskısının devam etmesi halinde aşağı eğilimin sürmesine sebep olacaktır. Hissedeki çıkışa rağmen fiyat kazanç oranın düşük olması ise alım için tek başına bir kriter olmamalı. Zira söz konusu gösterge uzun süredir düşük seviyede ve sektör ortalamalarının altına bulunuyor. Aynı şekilde piyasa defter değeri de sektör ortalamalarının altında hareket ediyor. Tüm bunlardan ayrı olarak geçtiğimiz yıl kârını artırmayı başaran firmanın bu yılın ilk yarısında zarar açıklaması ise çıkışın devam edebilmesi noktasında önemli bir engel olabileceğini göz ardı etmemeli.

REYSAS GMYO RYGYO

Alış0,00

Satış27,46

Gün İçi En Düşük27,46

Gün İçi En Yüksek28,10

PD/DD0,45

FK0,79

Fiyat27,46

Değişim-1,72%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI