SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Çok merak ediyorum. Ne olması gerekiyor ki BRMEN yükselebilsin? Bekle bekle bu iş nereye kadar gidecek böyle… Gönderen : Ayhan Çetin21.03.2019, 19:04

Birlik Mensucat’a ait hisseler dip seviyelerde işlem görüyor. Son olarak Mayıs 2017’de en yüksek 1,91 TL’ye kadar çıkan hisse, sonrasında yaşadığı düşüşle birlikte nominal değerinin altına indi. Halihazırda 77 kuruştan işlem görüyor. Hissenin nominal değerinin altında kalmasında zayıf bilanço yapısına sahip olmasının etkisi göz ardı edilmemeli. Şirket gelir üretme noktasında yetersiz kalıyor. Geçtiğimiz 2018 faaliyet döneminde 3,4 milyon TL gelir oluşurken dönem sonunda 8,7 milyon TL zarar gerçekleşti. Firma, sürekli zarar ediyor. Birikmiş geçmiş yıl zarar toplamı 24,3 milyon TL. Gelir üretememesi ilerleyen süreçte bu zararın kapatılabileceği yönündeki beklentiyi ortadan kaldırıyor. Diğer taraftan 15 Mart 2019 tarihli açıklamada şirketin büyük ortağı Yaşar Küçükçalık’ın 28,5 milyon TL tutarındaki alacağı için ihtarname gönderdiği belirtildi. Şirketin sermayesinin yüzde 5,23’üne sahip olan Yaşar Küçükçalık, firmanın Ziraat Bankasına olan borcunu kapatmış ve bankanın yerine geçmişti. Söz konusu ortak gönderdiği ihtarnameyle yasal yollara başvurabileceği yönünde ciddi bir işaret veriyor. Son bilançosuna göre özsermayesi 34,6 milyon TL olan Birlik Mensucat’ın bu borcu hemen ödeyecek bir kaynağı söz konusu değil. Ortağın yasal yollara başvurması halinde mevcut mali yapının daha da bozulması gündeme gelecektir.

BIRLIK MENSUCAT BRMEN

Alış0,00

Satış5,97

Gün İçi En Düşük6,05

Gün İçi En Yüksek6,05

PD/DD14,16

FK178,64

Fiyat5,97

Değişim-0,33%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI