SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : ÇİMSA için kısa vade tahmininiz ne yöndedir? Nereye kadar düşebilir ya da yükselebilir? Gönderen : srdl03.04.2019, 20:43

Çimsa en yüksek seviyesini gördüğü Şubat 2017’den bu yana sürekli olarak düşüyor. Hisse, 22 Şubat 2017 günü düzeltilmiş verilerle en yüksek 16,16 TL’yi test ederken şimdilerde 6,66 TL’den işlem görüyor. Teknik olarak 6,50 TL’de desteği bulunan hissenin mevcut seviyelerde tutunma olasılığı hiç de düşük değil. Ancak satıcıların gerçekleştirdiği işlemlerde azalma olmaması halinde hissenin bu seviyelerin de altına kayması gündeme gelebilecektir. Alıcıların daha aktif bir pozisyon almalarıysa firmanın kârının artmasıyla yakından alakalı bulunuyor. Son iki yıldır kârında düşüş yaşanan Çimsa, açıkladığı 2018 yıl sonu bilançosuna göre kârını yüzde 3,15 oranında geriletti. Satışlardaki artışa rağmen kârında düşüş yaşanıyor. Gider ve maliyetlerdeki artış hissenin dönem sonundaki kârının erimesinde etkili oldu. Aynı ivmenin bu yıl da sürmesi halinde, baskının sürmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Tüm bunlardan ayrı olarak şirket, geçtiğimiz yıl elde ettiği kârı ortaklarına nakit olarak dağıtmayı düşünmediği gibi bedelsiz sermaye artırımını da düşünmüyor. Kamuya yapılan en son açıklaması ise yurt dışında satın alınan bir çimento fabrikasıyla ilgili. 29 Mart 2019 tarihli açıklamada, Cemex Espana’nın sahip olduğu beyaz çimento fabrikasını 180 milyon dolara satın alınması konusunda anlaşmaya vardığını duyurdu. Devir gerekli yasal izinler alınmasının ardından gerçekleşecek. Söz konusu alım işlemi kısa vadede şirketin kasasından nakit çıkışına yol açacak. Bununla birlikte getirisinin ne boyutta olacağı hakkında detay bilgi verilmedi.

CIMSA CIMSA

Alış0,00

Satış31,36

Gün İçi En Düşük30,26

Gün İçi En Yüksek31,56

PD/DD0,23

FK1,70

Fiyat31,36

Değişim2,75%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI