SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Finansbank aralıkta yükseldi diye sevindik ama kursağımızda kaldı. Hepsi bu kadar mıydı? Daha da ileri gitme şansı yok mu? Gönderen : Volkan Gülmez13.02.2019, 20:19

QNB Finansbank’ın geçmiş fiyat seyri takip edildiğinde özellikle Temmuz 2018’den itibaren hareketlendiğini görmekteyiz. Hisse, ekim ayından başlayarak kayda değer bir performans sergilerken 24 Aralık 2018 günü en yüksek 11,65 TL’ye kadar yükseldi. Bu fiyat hisse için tarihi zirve seviyelerine denk geliyor. Ancak sonrasında gelen satışlar düşmesine neden oldu ve şimdilerde 7,52 TL’den işlem görüyor. 2018 faaliyet döneminde hem gelirlerini hem de kârını artıran bankanın aynı performansı 2019’da da sürdürebilmesi halinde çıkışı için önemi bir dayanak elde edilmiş olacak. Ancak bankacılık sektörünün hacmi göz önüne alındığında hissede zayıf bir hacmin olduğunu yeri gelmişken belirtmekte yarar var. Halihazırda sermayesinin binde 18’i takas saklamasında bulunuyor. Bununda yüzde 99,75’i QNB Finans Yatırım Menkul Değerler saklamasında yer alıyor. Bankanın hakim hissedarı Qatar National Bank sermayenin yüzde 99,88’ini elinde bulundurması işlem hacminin belli bir sınırı aşmasını olanaksız kılıyor. Söz konusu durum bankanın performansı ile hissenin fiyatı arasında doğrudan bir korelasyonun oluşmamasına yol açabilecektir. Bankanın Genel Müdürü Temel Güzeloğlu’nun basına yansıyan açıklamaları ise yatırımcının temkinli kalmasına açıklar nitelikte. Genel Müdür, 2019’a ilişkin değerlendirmede bulunurken yıl içinde ekonomik dengelenmenin ön planda kalmaya devam edeceği yorumunda bulunurken söz konusu durumun büyüme hızının geçtiğimiz senelere göre daha düşük seviyelerde kalmasına sebep olabileceğini hatırlatmakta. 2018 faaliyet döneminde kârını yüzde 50 artıran bankanın bu değerlendirme karşısında aynı performansı gerçekleştirme olasılığı yatırımcılar nezdinde tartışma konusu olmakta. Piyasa çarpanları sürekli olarak sektör ortalamasının üzerinde olan hissenin son kapanışa göre fiyat kazanç oranı10,45. Sektör ortalaması ise 6,69 seviyesinde bulunuyor. Kârdaki artış ve hissedeki gerileme daha yüksek olan oranın bir miktar düşmesinde etkili oldu. Oranın ortalamalara gelebilmesi için kârdaki artışın devam edebilmesi önemli.

QNB FINANSBANK QNBFB

Alış0,00

Satış286,25

Gün İçi En Düşük260,00

Gün İçi En Yüksek284,50

PD/DD11,75

FK28,91

Fiyat286,25

Değişim-0,69%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI