SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Tactr hisselerini 20-16 lira aralığında aldım ve zararım çok büyük. Ne olur acaba akıbeti? Gönderen : Sedat Tan08.08.2019, 20:50

Bir hisseyle ilgili güçlü beklentiye sahip olabilmek için şirketin gelir ve kârlılık noktasında istikrarlı bir büyümeye sahip olması gereklidir. Eğer firma gelir ve kârını düzenli olarak yükseltemiyorsa onu temsil eden hissenin de güçlü şekilde değer kazanması beklenmemeli. Neticede bir şirket yaratabildiği gelir ve kârlılık ile değerini artırırken bu değeri gösterenin de hissenin fiyatı olduğu unutulmamalı. Aynı şekilde firma kârını artıramayan bir durumdaysa ya da zarar ediyorsa hissenin fiyatı da yükselemeyecek ya da düşecektir. Taç Tarım Ürünleri’ni de bu çerçevede değerlendirmek gerekiyor. Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde 29,25 TL ile zirvesini test ettiği Nisan 2015’ten sonra bir daha bu seviyeleri yakalayamadığı gözlenmekte. Uzunca bir süre yatayda hareket eden hisse, Aralık 2018’de bir ara 9 TL’ye kadar yükselse de devamını getiremedi. Tekrar aşağıya kayarken şimdilerde 3,65 TL seviyelerinde işlem görüyor. Hissenin bu denli zayıf kalmasında firmanın ticari yapısının doğrudan etkisi bulunuyor. Son beş yılın dördünde zarar ederken bu süre zarfında sadece bir yıl kâr açıklayabildi. Bunun da sembolik düzeyde kaldığını not etmek gerekiyor. Gelir üretemeyen şirket, sonucunda kâr üretmekte zorlanıyor. Bu da doğrudan hissenin fiyatına yansıyor. Gelir ve kârı büyüyen firmaların takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

OTTO HOLDING TACTR

Alış0,00

Satış36,70

Gün İçi En Düşük39,00

Gün İçi En Yüksek39,00

PD/DD26,50

FK0,00

Fiyat36,70

Değişim1,94%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI