SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıMARDİN ÇİMENTO’NUN ÇATISI ALTINDA BİRLEŞİYOR -
SORU : Adana A’daki çıkışlar tepki mi? Görüntüsü nasıl? Düşüş mü yoksa çıkış mı görünüyor? Ne yapmayı önerirsiniz? Gönderen : Yüksel Çiğdem02.04.2020, 18:30

Adana Çimento’ya ait A Grubu hissenin fiyat hareketi, piyasadaki genel dalgalanmadan doğrudan etkilendi. Hisse, geçtiğimiz şubat ayında en yüksek 10,83 TL’ye kadar çıktı ve sonra gelen satış dalgasıyla beraber hızla geriledi. Düşüş 6,03 TL’ye kadar sürdü. Ardından gelen tepki alımları ile yükselen hisse, şimdilerde 7,05 TL seviyelerinde işlem görüyor. Dipten gelen yükselişin çıkış trendine dönüşebilmesi için alıcıların güçlü şekilde işlemlerine devam edebilmesi şart. Ancak piyasadaki belirsizlik göz önüne alındığında henüz bunun için gerekli motivasyonun alıcılar nezdinde zayıf olduğunu söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Virüs salgınının ne zaman aşılacağına ya da geride kalacağına dair veriler piyasadaki genel yönelimi belirlemede etkili olacak. Bunun yanı sıra şirketin kârlı yapısını sürdürmesi ve artırabilmesi uzun vadede çıkışı destekleyecek en önemli unsur olacaktır. Geçtiğimiz 2019 faaliyet döneminde inşaat sektöründeki olumsuz gelişmelerin de etkisiyle gelir ve kârı düşen şirketin bu yıl kârını artırabilmesi önemli. Adana Çimento ile ilgili en öneli gelişme ise Mardin Çimento’nun bünyesinde birleşecek olması. Mardin Çimento, sadece Adana Çimento değil ayrıca Aslan Çimento, Bolu Çimento ve Ünye Çimento’yu da birleşme suretiyle bünyesine dahil edecek. Birleşme ile ilgili prosedür devam ediyor. Son olarak 1 Nisan 2020 günü yapılan açıklama ile birleşmeye muhalif olan ortakların ayrılma hakkını kullanabileceklerine dair yatırımcılara bildirimde bulundu.

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI