SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Sanırım kriz nedeniyle şirketler maliyetlerini düşürebilecek en kolay kalem olan güvenliği seçiyor. Bu da SNKRN 'u zarara gark ediyor. Sizin görüşleriniz nedir? Gönderen : Süleyman Yüzükcü09.06.2019, 21:50

Firmaların temel gayesi kâr edebilmektir. Her firma kâr edebilmek ve elde ettiği kârı koruyabilmek dahası artırabilmek gayesiyle hareket etmesi olağan bir durumdur. Bu kapsamda şirketler açısından giderler her dönem için olabildiğince kısıtlanmaya çalışılır. Özellikle ekonominin daraldığı dönemlerde bu tür tedbirler daha sıkı hayata geçirilir. Neticede böylesi dönemlerde gelirler daha fazla düştüğü için ister istemez giderler kalemi de kontrol altına alınmaya çalışılır. Senkron Güvenlik için de aynı kuralların geçerli olduğunu göz ardı etmemeli. Şirketin mali yapısı incelendiğinde 2015 yılında elde ettiği gelir rakamına geçen üç yıllık süre zarfında bir daha ulaşılamadığı görülecektir. Geçen zaman diliminde düşen gelir sonraki yıllarda da benzer seviyelerde gerçekleşti. Yıl sonlarındaysa şirket zarar açıkladı. Bu itibarla ekonominin daralmasından önce de gelir artırma noktasında sorun yaşadı gözleniyor. Diğer taraftan 2019’un ilk çeyreğinde ekonomideki küçülme şirketi olumsuz etkilerken küçülmeye paralel olarak gelirde de sert bir düşüş yaşandı. Dönem sonundaysa zarar oluştuğu görülüyor. Normal şartlarda gelirini artıramayan şirket kriz döneminde ise hızla gelirini düşürmüş durumda. Gelir ve kârlılık noktasındaki zayıf seyre rağmen hissenin fiyatında yıl başından bu yana kayda değer bir artış gerçekleşti. Söz konusu çıkışın ekonomik verilerle izahatı bulunmuyor. Veriler de mevcut fiyat seviyelerinin yüksek olduğu yönünde sinyaller üretiyor. Bu itibarla hissenin işlem gördüğü fiyat seviyelerinden daha da aşağıya kayması pek de şaşırtıcı olmayacaktır.

SENKRON SIBER GUVENLIK YAZILIM SNKRN

Alış0,00

Satış34,00

Gün İçi En Düşük33,62

Gün İçi En Yüksek34,00

PD/DD4,92

FK0,00

Fiyat34,00

Değişim2,10%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI