SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : ATSYH hissesindeki son iki aydaki çıkışı neye bağlıyorsunuz? Spekülasyon mudur? Gönderen : Ayhan01.01.2020, 13:42

Borsada farklı bakış açılarıyla kazanç elde etmek her zaman için mümkündür. Kişilerin mizaç ve yaklaşım tarzı ile aldıkları riskin derecesine bağlı olarak çeşitlilik gösterebilmektedir. Ancak tüm bunlar içerisinde güçlü ve büyüyen firmaların tercih edilmesi düşük riskle kazanç elde etmeye olanak tanıyacağı unutulmamalı. Atlantis Yatırım Holding hissesini takip ederken de bu hatırlatmayı göz ardı etmemekte yarar var. Şirket zayıf bir mali yapıya sahip ve yıl sonlarında çoğunlukla zarar açıklamakta. Son beş yılın dördünde zarar ederken kâr ettiği 2017 faaliyet dönemindeki kârının sembolik düzeyde kaldığını hatırlatmak isteriz. Son açıklanan 2019 dokuz aylık bilançosunda da sembolik düzeydeki kârlılığın sürmesi halinde yıl sonunda da benzer bir durumun yaşanacağı ihtimali bulunuyor. Mali yapıdaki sıkıntılı durum hissenin nominal değerinin altında işlem görmesine yol açarken aynı zamanda Yakın İzleme Pazarı’nda kalmasında etkili olmakta. Hisse, geçtiğimiz 20 Ağustos 2019 günü mali tablolarını kamuyla paylaşmaması sebebiyle işlem sırası kapanmıştı. 15 Ekim günü bilançolarının yatırımcılarla paylaşılması ile birlikte tekrar işlem sırası açıldı. Açılışla birlikte hissede yukarı yönlü daha önce de benzeri görülen hızlı bir hareket yaşandı. Çıkış 1,05 TL’ye kadar devam ederken yılın son günü nominal değerden kapandı. Hissenin geçmiş fiyat seyri takip edildiğinde zaman zaman yukarı yönlü sert hareketlerin olduğu ancak devamının gelmediği ve sonrasında yönünü aşağı çevirdiği gözleniyor. Firmanın mali yapısını güçlendirme imkanı olmaması halinde son yaşanan çıkışın da benzer bir hareketle sonuçlanması sürpriz olmayacaktır. Mali performansını güçlendiremediği sürece arada yukarı ataklar olsa da sürekliliğinin olma ihtimali zayıf kalacaktır.

ATLANTIS YATIRIM HOLDING ATSYH

Alış0,00

Satış49,04

Gün İçi En Düşük46,82

Gün İçi En Yüksek47,50

PD/DD21,26

FK50,55

Fiyat49,04

Değişim9,96%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI