SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKREDİ ÖDEMELERİ İÇİN BORÇLANACAK-
SORU : Enerjisa son haftalarda borsa çıkarken düşmeye başladı. Nasıl bir hissedir? Değerlemesi nedir? Bilgi verir misiniz? Gönderen : Demir Ceyhan31.01.2021, 13:10

Hisselerle ilgili değerlendirmede bulunurken geniş bir zaman aralığında bakmakta yarar var. Önemli olan hissenin uzun vadede yükselen ivmesini koruyup korumadığıdır. Neticede kısa zaman dilimlerinde fiyatlardaki dalgalanma olağan bir durumdur. Farklı gelişmeler ya da kâr satışları gibi çok çeşitli sebeplerle yükselen trend içerisinde düzeltmeler her zaman mümkündür. Enerjisa’nın her ne kadar Mart 2020’den sonra ivmesinde artış olsa da iki yılı geçkin süredir yükselen bir trend içinde hareket ettiğini belirtmekte yarar var. Kasım 2018’de düzeltilmiş verilerle 3,92 TL’ye kadar inen hisse, 6 Ocak 2021 günü 13,73 TL’ye kadar çıktı. Buradan gelen kâr satışlarının ardından şimdilerde 11,82 TL seviyelerinde işlem görüyor. Şimdilerde gözlenen satış eğilimi nazara alındığında düşüşün bir süre daha devam etmesi gündeme gelse de halihazırda uzun vadede yükselen trend korunuyor. Son iki yılda kârında kayda değer bir performans artışı gerçekleştiren firma, açıklanan 2020 dokuz aylık bilançosunda bir önceki yıla göre kârını yükseltti. Önemli bir değişim olmaması halinde yıl sonunda da kârdaki çıkışın sürdüğü gözlenebilecektir. Finansal verilere göre hissenin göstergeleriyse makul seviyede bulunuyor. Gerek fiyat kazanç oranı gerekse piyasa defter değeri ortalamalarla uyumlu. Tüm bunlardan ayrı olarak şirket aralık ayında yaptığı açıklamada Başkent, İstanbul Anadolu Yakası ve Toros elektrik dağıtım bölgelerinin ÖİB’den satın alım bedelinin ödenmesi için bankalardan kullandığı kredilerin geri ödenmesi için 1,5 milyar TL’ye kadar yurt içinde nitelikli yatırımcıya yönelik borçlanma aracı ihraç edecek. Gözlendiği kadarıyla kredileri çevirmek için doğrudan borçlanmayı tercih ediyor.

ENERJISA ENERJI ENJSA

Alış0,00

Satış58,00

Gün İçi En Düşük57,25

Gün İçi En Yüksek58,35

PD/DD1,19

FK15,16

Fiyat58,00

Değişim1,40%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI