SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKOTTA KALMA ÜCRETİNİ ÖDEYEMEDİ-
SORU : Egeli Co A.Ş.’nin üç adet hissesi mevcut. Hangisine yatırım yapayım? Egcyo hissesi uygun mudur? Gönderen : Engin Şahin 30.03.2020, 09:50

Borsada tercih edilen farklı risklere denk gelen hisse senetleri bulunmaktadır. Önemli olan yatırımcıların aldıkları riskin ağırlığını görmeleridir. Kuşkusuz borsada risk kaçınılmazdır. Önemi olan ise alınan riskin gereksiz olup olmadığıdır. Sürekli zarar eden ya da küçülen bir firmaya ait hissenin satın alınması bu noktada gereksiz risk kategorisine girecektir. Riskin bu kategoriye girmemesi için firmanın kâra döneceğine dair ciddi ve güçlü bir işaret gözlenebilmelidir. Kârlı ve uzun vadeli bir iş bağlantısı ya da ortaklık yapısının değişimi veya güçlü bir gruba dahil olması örnek babında kâra geçeceğine dair işaret olarak görülebilir. Ancak zarardan kâra geçeceğine dair herhangi bir işaret yoksa zarar eden bir firmaya yapılacak yatırımı risk olarak değerlendirmek hafif kacaktır. Bu tür bir işlem ancak gereksiz risk kategorisine girecektir. Neticede borsada her zaman için yaşanan dalgalanmaya bağlı olarak hisseler yukarı aşağı salınımda bulunurlar. Ancak uzun vadede sürekli zarar eden bir şirkete ait hissenin çıkma koşulu olmayacaktır. Şüphesiz spekülatif ya da yapay fiyat oluşumlarına bağlı olarak çıkışlar yaşanabilir. Ancak normal piyasa koşullarında böylesi bir hareket ilave baş ağrısı yaratacağı göz ardı edilmemeli. Egeli&Co Tarım Girişim hissesine bu noktada temkinli yaklaşmakta yarar var. Şirket sürekli zarar üreten bir yapıya sahip ve geliri bulunmuyor. Özsermaye henüz eksiye dönmemekle birlikte ilk çeyrekte de zarar açıklaması halinde özsermayesinin eksiye dönme ihtimali hayli yüksek. Şirket ise 29 Mart 2020 günü yaptığı açıklamada reel piyasa değerleri ile mevcut aktiflerin değerlendirildiğinde aktiflerin yükümlülüklerini karşılamaya yettiğini belirtti. Ancak bu durum Yakın İzleme Pazarı’nda işlem gören hissenin pazarında bir değişime yol açması beklenmemeli. Nominal değerinin hayli altında işlem gören şirketin gelir yaratamaması göz önüne alındığında mali yapısının düzelme şansı hayli düşük. Tüm bunlardan ayrı olarak Borsa İstanbul’a kotta kalma ücreti ödemediği için 12 Mart 2020 günü uyarı aldığını da not etmekte yarar var. Firmanın ücretini ödememesi halinde kottan çıkarılması gündeme gelecektir.

EGELI & CO TARIM GIRISIM EGCYO

Alış0,00

Satış0,00

Gün İçi En Düşük0,00

Gün İçi En Yüksek0,00

PD/DD0,00

FK0,00

Fiyat0,00

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI