SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Tuborg hissesi ile ilgili kısa bir bilgi alabilir miyim? Sizce önümüzdeki süreçte hisse nasıl bir yön izler? Teşekkürler. Gönderen : Mete Girayalp21.08.2019, 19:29

Nisan 2018’de düzeltilmiş verilerle zirvesi 10,75 TL’ye kadar çıkan Tuborg, sonrasında kâr satışlarıyla birlikte geriledi. Hisse, son bir yıldır zirvesine yakın seviyelerde yatay bir seyir izliyor. Arada yaşanan sert satışlarla geçekleşen aşağı kaymalar neticesinde 7,20 TL seviyelerinde bulunan güçlü desteğin aşağısına sarkmalar yaşasa da bu desteğin üzerinde tutunmayı başarmış görünüyor. Halihazırda 7,93 TL seviyelerinde işlem gören şirketle ilgili yakın tarihli açıklaması 19 Ağustos 2019 günü geldi. Firmanın altı aylık mali tablolarıyla ilgili olan bu paylaşımda kârın yüzde 42 oranında gerilediği gözleniyor. Satışlardaki artışa rağmen maliyet ve finansal giderler kaleminin daha fazla yükselmesi firmanın dönem sonu kârının gerilmesinde etkili oldu. Aynı performansın yılın ikinci yarısında da devam etmesi halinde şirketin yıl sonunda da kârını düşürdüğünü görmek pek de şaşırtıcı olmayacaktır. Kârdaki düşüşün devamı ise uzun vadede hisse üzerinde olumsuz etkiye neden olurken mevcut fiyatların üzerine çıkmasında zorlanmasına yol açmakta. Halihazırda devam eden baskının aynı boyutta devam etmesi halinde hissenin desek bölgesinin altına kayması gündeme gelebilecektir.

T.TUBORG TBORG

Alış0,00

Satış88,45

Gün İçi En Düşük89,00

Gün İçi En Yüksek89,00

PD/DD4,23

FK8,57

Fiyat88,45

Değişim-1,72%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI