SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Frigo Pak için ne düşünüyorsunuz? Hissede sanki yavaş yavaş bir kıpırdanma var. Siz de aynı fikirde misiniz? Gönderen : Rıza Öztürk26.02.2019, 22:24

Borsada işlem gören hisseler, piyasadaki genel dalgalanmalara bağlı olarak iniş ve çıkışlarda bulunabilirler. Asıl önemli olansa istikrarlı bir çıkış sergileyebildikleri görebilmektir. Frigo Pak Gıda’yı da bu çerçevede değerlendirmekte yarar var. Şirketin mali yapısı incelendiğinde pek de iç açıcı olmadığı görülecektir. Firma, 2017 faaliyet dönemi hariç son beş yılda sürekli zarar etti. 2017 yılında yakalanan kârlılığın devamının gelip geçmeyeceği ise şüpheli. Zira son açıklanan 2018 dokuz aylık bilançosuna göre yine zarar söz konusu. Gelirlerde yaşanan kayda değer artışa rağmen finansal giderler kaleminin de benzer şekilde çıkması firmanın dönem sonunda zarar açıklamasına neden oldu. Yılın son çeyreğinde önemli bir değişim olmaması halinde yıl sonunda da yine zarar yaşanması şaşırtıcı olmayacak. Şirketin istikrarlı bir kârlılığa kavuşamaması mali yapının zayıf kalmasında etkili oluyor. Halihazırda Yakın İzleme Pazarında bulunan hissede düzenli bir çıkış yaşanabilmesi için mali yapısını düzeltebileceğine dair güçlü sinyaller alınması gerekiyor. Şirket ise geçtiğimiz kasım ayında iflas erteleme talepli davanın borca batıklıktan çıktıkları için reddedildiği belirterek olumlu yönde bir gelişme olarak yatırımcıya yansıttı. Ancak bu sonuca varmak için henüz çok erken. Zira dava sürecince alacaklıların haciz tehdidi altında olmayan şirketin şimdi alacaklılar karşısında daha hassas olması gerekiyor. Öte yandan zararın devam etmesi de bir diğer sıkıntı kaynağı olarak not edilmesi gerekiyor. Somut veriler firmanın mali yapısını kısa sürede düzelteceğine dair umut vermekten uzakta. Bu da hissenin taban seviyelerde kalmasında etkili oluyor. Borsada şirketleri incelerken kârlılıkta devamlılığın olup olmadığını göz önünde bulundurmakta yarar var.

FRIGO PAK GIDA FRIGO

Alış0,00

Satış7,93

Gün İçi En Düşük7,86

Gün İçi En Yüksek8,22

PD/DD2,92

FK19,34

Fiyat7,93

Değişim-1,98%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI