SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂRINI ARTIRABİLMELİ-
SORU : Sayas’ın bilançosunu yorumlar mısınız? Öncekine göre düşmesine rağmen çıkışını yeterli görüyor musunuz? Gönderen : Ahmet Sayar 24.11.2020, 19:55

Borsada işlem gören şirketlerin mali performansı ile hisse fiyatı arasında belli bir denge korunmakla birlikte özellikle bu yıl sermayesi düşük hisselerde bu genel kuralın dışına sıklıkla çıkıldığı gözlendi. 2020’de düşük sermaye ve hacimli firmaların hisse fiyatı ile mali performans arasında ciddi bir makas açılması yaşandı. Mali yapısı zayıf hatta zarar eden şirketlerin hisselerinde yüksek çıkışlar gözlendi. Say Enerji için de benzeri bir durum söz konusu. Firmanın son açıkladığı 2020 dokuz aylık bilançosunda satış gelirindeki artışa rağmen maliyet ve giderler kalemindeki yükselişin de benzer ölçüde artması kârın sınırlı kalmasına yol açtı. Artan finansal giderler ise kârın gerilemesine sebep oldu. İvmenin korunması halinde yıl sonunda sembolik de olsa kâr açıklaması söz konusu olabilir. Önceki iki yılda zarar açıklayan firmanın geçtiğimiz yıl zararını azaltması ve dokuz aylıkta sembolik de olsa kâr açıklaması yatırımcıları umutlandıran bir durum. Ancak geçtiğimiz yıl da dokuz aylık dönemde kâr açıklamasına rağmen yıl sonunda zarara dönemsi bu sene de benzer bir durumun olma ihtimalini göz ardı etmemeyi gerektiriyor. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin fiyatı bir yılı geçkin süredir yükseliyor. 13 Ekim 2020 günü en yüksek 10,15 TL’yi test etti ve şimdilerde de 8,26 TL seviyelerinde işlem görüyor. Son iki yıldaki zararı nedeniyle fiyat kazanç oranı bulunmayan hissenin piyasa defter değeri ise 12,24 gibi oldukça yüksek bir seviyede. Şirketin kârını güçlü şekilde artırmayı başarması halinde bu oranın da makul seviyeye gelmesi mümkün olabilecektir.

SAY YENILENEBILIR ENERJI SAYAS

Alış0,00

Satış83,95

Gün İçi En Düşük81,50

Gün İçi En Yüksek84,50

PD/DD14,11

FK23,94

Fiyat83,95

Değişim1,08%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI