SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂRIN ARTMASI ŞART-
SORU : Türk Traktör için ne düşünüyorsunuz? Böyle giderse fiyatı katlanır mı? Düşünceniz nedir? Gönderen : Cemal Güçlüer13.04.2020, 16:34

Türk Traktör, Eylül 2017’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 79,05 TL’ye kadar çıkarken sonrasında bir daha bu seviyeye yaklaşamadı. Arada geçen zaman diliminde en düşük 23,89 TL’yi test eden hisse, şimdilerde de 49,70 TL’den işlem görüyor. Koronavirüsün olumsuz etkisi ister istemez fiyata yansıdı ve mart ayında ciddi bir düşüş gerçekleşti. Bununla birlikte hızlı şekilde toparlanan firmalar arasında yer aldı. Şirketin gıda sektörü ile yakından alakalı olması ve ilerleyen süreçte tarıma yönelik olası açılımlar beraberinde hisseye ilgiliyi daha da canlandırabilecektir. Firmanın mali yapısı incelendiğindeyse son üç yılda hem gelir hem de kârlılıkta bir düşüş görüldü. 2019 faaliyet döneminde gerçekleşen kâr rakamı son beş yılın en düşük tutarı. Fiyata göre kârın düşük kaldığını f/k oranından gözlemleyebilmekteyiz. Son kapanışa göre fiyat kazanç oranı 23,71 Sektör ortalaması ise 13,40. Aynı şekilde piyasa defter değeri de 3,5 seviyesinde bulunuyor. Göstergelerin yüksekliği yaşanan kâr düşüşüne rağmen yatırımcının hisseye yönelik beklentisinin sürdüğünü gösteriyor. Bununla birlikte hemen belirtmek gerekir ki kârda kayda değer bir artış yaşanabilmesi için tarım sektöründe belli bir canlanma yaşanması önemli. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin takas verileri takip edildiğinde halka açık kısım içindeki yabancı payının yüzde 44,74 olduğunu görmekteyiz. Son birkaç yıldır satış ağırlıklı işlemlerde bulunmalarına rağmen yabancı yatırımcı hâlâ önemli bir paya sahip. Fakat uzun vadede güçlü bir çıkış için kârın artması şart.

TURK TRAKTOR TTRAK

Alış0,00

Satış987,00

Gün İçi En Düşük965,00

Gün İçi En Yüksek991,50

PD/DD3,42

FK5,64

Fiyat987,00

Değişim0,66%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI