SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : AVHOL çıkacak diye bekliyorum ama çıkmak yerine daha da düşüyor. Bu kağıdın sonu ne olacak? Ne bekliyorsunuz? Gönderen : Erkan Kızıl09.01.2020, 21:15

Avrupa Yatırım Holding, Şubat 2019’da yıl içi en yüksek fiyatı olan 3,19 TL’ye kadar çıktıktan sonra düşen bir eğimle hareket ederek günümüze kadar geldi. Hisse, son gün piyasada yaşanan ılımlı havanın da etkisiyle bir miktar artış kaydetse de kapanışını 1,53 TL’den gerçekleştirdi. Ancak düşüş eğiliminin devam etmesi nedeniyle bir miktar daha yukarı yönelim olsa da gerçekleştirilecek bir alımın neticesinde kazanç elde etme olasılığından ziyade zarar ihtimali öne çıkacaktır. Hissede ara ara yukarı ataklar olmakla birlikte devamı gelmiyor ve bir süre sonra tekrar yön aşağıya dönmekte. Bunda firmanın kârlı bir yapıya sahip olamamasının etkisi bulunuyor. Şirket son üç yılda zarar ya da sembolik düzeyde bir kâr açıkladı. Kamuyla son paylaşılan 2019 altı aylık bilançosunda da sembolik düzeydeki kârlılık devam ediyor. Bu durum ister istemez hisseye yönelimi engellerken hissenin de düşmesinde etkili oluyor. Borsada uzun vadede düşük riskle getiri elde edebilmek için firmanın gelir ve kârlılık noktasında düzenli bir büyüme sergileyebilmesi önemli. Bu sağlanamadığı taktirde arada yukarı yönlü çıkışlar olsa da devamının gelme imkanı olamamakta. Avrupa Yatırım Holding için de benzer bir durum söz konusu. Riski düşürmek için gelir ve kârlılığı artıran şirketlerin takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

AVRUPA YATIRIM HOLDING AVHOL

Alış0,00

Satış47,34

Gün İçi En Düşük43,18

Gün İçi En Yüksek47,34

PD/DD7,79

FK85,44

Fiyat47,34

Değişim9,99%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI