SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂRI İNİŞLİ ÇIKIŞLI -
SORU : GSDHO güçlü bir özsermaye ve dönemsel olarak karlılıkta olan bir hisse. Neden bu kadar ucuz olur? Açıklar mısınız? Gönderen : Burhan Uslu23.02.2020, 19:23

Şirketlerin elde ettiği kârlılıkları sermayelerini göz önünde bulundurarak değerlendirmek yerinde bir yaklaşım olacaktır. Aksi taktirde gelir ve kârlılıkların miktarlarını kıyaslamak ve buna bağlı olarak güçlü ya da zayıf olup olmadıklarını yorumlamak mümkün olamaz. GSD Holding’i değerlendirirken de bu pencereden bakmakta yarar var. Şirket henüz yıl sonu bilançosunu açıklamış değil. Son açıkladığı 2019 dokuz aylık bilançosuna göreyse kârı yüzde 70,50 düştü. Geçmiş yıl mali tabloları takip edildiğinde ise dalgalı ve inişli çıkışlı bir seyir gözlenmekte. Bu anlamıyla düzenli ve istikrarlı bir kâr artışı gerçekleştirdiğini söylemek pek mümkün değil. Açıklanan son bilançosundaki gevşeme göz önüne alındığında 2019 yıl sonu bilançosunda da kârda azalma yaşanma ihtimali göz ardı edilmemeli. Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde ise uzun süre nominal değerinin altında kaldığı görülüyor. Piyasadaki genel çıkışın etkisiyle geçtiğimiz yıl ekim ayından başlayarak gerçekleşen atakla birlikte bir liranın üzerine çıktı ve 21 Ocak 2020 günü en yüksek 2,03 TL’yi test etti. Şimdilerde ise 1,60 TL’den işlem görüyor. Mevcut fiyat seviyesine göre hissenin f/k oranı 22,99 seviyesinde. İçinde yer aldığı sektörün ortalaması ise 10,04. Geçtiğimiz ekim ayında başlayan çıkışın ardından fiyat kazanç oranı sektör ortalamasının üzerine çıktı. Şirketin yıl sonu kârındaki artışın yüksek olması halinde f/k oranı da makul seviyelere gelebilir. Aksi taktirde sektör ortalamasının üzerinde kalmaya devam eder ki bu taktirde de oranın ortalamalara gelebilmesi için fiyatın aşağı kayması gündeme gelecektir.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

GSD HOLDING GSDHO

Alış0,00

Satış3,98

Gün İçi En Düşük3,88

Gün İçi En Yüksek4,03

PD/DD0,65

FK4,00

Fiyat3,98

Değişim2,84%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI