SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂRDA BÜYÜME SÜRMELİ-
SORU : İhlas Gayrimenkul’ün bilançosu güzel ama hisse tepki vermiyor. Hisse yataya sardı? Daha ne kadar bekletir? Gönderen : Ali Keskin31.08.2020, 21:45

İhlas Gayrimenkul, uzunca bir süre devam eden zararın ardından ilk defa 2019 faaliyet döneminde kâr etmeyi başardı. Bilançosu yakından incelendiğindeyse oluşan kârın diğer faaliyet kaleminden geldiği görülüyor. Bu yılın ilk yarısında da düşmekle birlikte kâr devam ediyor. Bu anlamıyla geçen yılın rakamını yakalama ihtimali düşük olsa da kâr açıklama olasılığının yüksek olması olumlu bir durum olarak kabul edilmeli. Bununla birlikte geçmiş yıl zarar toplamı yaklaşık 68 milyon TL seviyesinde. Şirketin geçmiş yıl zararını eritebilmesi şart. Aksi taktirde sermayesinin altında kalan özvarlık değerinin yükselmesi mümkün olmayacaktır. Hissenin fiyat seyri takip edildiğindeyse özellikle geçtiğimiz mart ayının ikinci yarısından sonra hareketlenerek yükseldiği görülüyor. Temmuz ayında en yüksek 1,97 TL’ye kadar çıkan hisse, 31 Ağustos 2020 günü ise kapanışını 1,42 TL’den gerçekleştirdi. Arada yukarı yönlü hareketlenmeleri olsa da uzun vadede yatay seyrini sürdürüyor. Son kapanışına göre fiyat kazanç oranı ise 24,91’de bulunuyor. Oranın yüksekliği nazara alındığında firmanın kârını büyütebilmesi şart. Gelir ve kârdaki istikrarlı büyüme aynı zamanda yatırımcının hisseye olan ilgisini de güçlendirecektir. Aksi taktirde arada atakları olsa da hissede güçlü bir çıkış beklemek zorlaşacaktır.

IHLAS GAYRIMENKUL IHLGM

Alış0,00

Satış1,37

Gün İçi En Düşük1,37

Gün İçi En Yüksek1,44

PD/DD1,26

FK0,00

Fiyat1,37

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI