SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂR SEMBOLİK DÜZEYDE -
SORU : Doğtaş’taki maliyetim 4,20. Epeydir bekliyorum. Tekrar ne zaman aynı seviyelere gelir? Gelmezse satayım mı? Bilgilendirirseniz sevinirim. Gönderen : Bayram Aldemir10.12.2020, 19:29

Borsada gönül rahatlığı ile bir şirkete yatırımda bulunabilmek için ilgili firmanın gelir ve kârını büyüttüğünü görebilmek gerekir. Aksi taktirde gereksiz risklerin üstlenilmesi söz konusu olacaktır. Bu nedenle zaman zaman spekülatif çıkış sergileyen hisselere yönelik bireysel yatırımcıların yönelimleri olsa da bu tür ilgi çoğu zaman zararla sonuçlanabilmektedir. Doğtaş Kelebek Mobilya’yı da bu çerçevede değerlendirmekte yarar var. Firma, son beş yılın dördünde zarar ederken son açıkladığı 2020 dokuz aylık dönemde düşük de olsa kâr açıkladı. Aynı ivmenin devamı halinde yıl sonunda da kâr açıklaması mümkün olabilecek. Oluşan kârlılık ileriye dönük olumlu bir durum olarak değerlendirilse de asıl önemli olanın kârın artarak devam edebilmesi. Bunun sağlanabilmesi için şirketin finansman giderlerini kontrol altına alabilmesi şart. Zira şirket esas faaliyetlerinden dolayı kâr etmekle birlikte yüksek finansman giderleri bu kârı eritiyor. Borçluluk yapısının büyüklüğü aynı zamanda finansman giderinin de aratmasındaki en büyük faktör. Şirketin geçmiş yıl zararları özsermayeyi eksiye çevirmiş durumda. Bu anlamıyla artan cirosuna rağmen kâr edememesi önemli bir sorun olarak görülmeli. Tüm bunlardan ayrı olarak hissede zaman zaman yukarı yönlü spekülatif hareketler olabilmekte. Ancak yaşanan çıkışlar bugüne kadar kalıcı olamadı. Mali yapının zayıf seyri çıkışların yerini bir süre sonra tekrar düşüşlere terk etti. Bu nedenle borsada yatırımda bulunurken uzun vadede gelir ve kârını artıran şirketlerin takip edilmesi doğru bir bakış açısı olacaktır.

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI