SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂR KAĞIT ÜZERİNDE KALMASIN-
SORU : Covid-19 bitene kadar RTALB yükselir mi? Tanı kiti üretiyor yanlış bilmiyorsam. Görüşlerinizi merak ediyorum Gönderen : Hakan Ay29.04.2020, 18:20

Kovit salgınından olumlu etkilenen hisselerden birisi olan RTA Laboratuvarları ciddi bir çıkış sergiledi. Hissenin fiyatı 11 Mart 2020 günü en düşük 1,89 TL iken sonrasında gerçekleşen artışla birlikte 20,36 TL’ye yükseldi. Hisse son üç haftadır sürekli tavan yaparak yükseliyor. Son kapanış fiyatına göre şirketin değeri 835 milyon TL’ye denk gelmekte. Şirketin son açıklanan 2019 yıl sonu bilançosuna göre özsermayesi 86,6 milyon TL. Bu anlamıyla piyasa değerinin hayli yüksek fiyatlandığı görülmekte. Şirketin sağlık sektöründe tanı kiti satışının salgın nedeniyle arttığı ve daha da artacağı yönündeki yatırımcı beklentisi, hisseye aşırı bir ilginin oluşmasına yol açtı. Firma, 8 Nisan günü yaptığı açıklamada yüzde 55 bağlı ortaklığı A1 Yaşam Bilimleri A.Ş. ile birlikte s tanı kitini farklı ülkelere satışını gerçekleştirdiklerini dile getirirken hammadde tedariki noktasında bir sıkıntının yaşanmaması halinde hedeflenen satış miktarının aşılacağı kamuyla paylaşıldı. Gelinen aşamada beklentide bir değişim olmamakla birlikte yükselen fiyat karşısında bu beklentinin aşırıya kaçtığı yönünde göstergeler güçlü sinyaller veriyor. Halihazırda hissenin fiyat kazanç oranı 188,74 olup piyasa defter değeri de 9,64’e yükseldi. Şirket sahip olduğu özvarlıklarının yaklaşık 10 katı fiyattan değerleniyor. Bu fiyatlamanın korunabilmesi ilerleyen süreçte oldukça güçlü bir kârlılığı gerektiriyor. Aksi taktirde bu fiyatlamanın korunması mümkün olamayacak. Açıklamalardan şirketin kârını artıracağını anlıyoruz. Fakat gelinen boyuttaki bir fiyat artışının da abartı olduğunu not etmek gerekir. Hissede artık kâr satışlarının gelmesi gereken bu seviyelerde alım düşünmek gereksiz bir risk alma anlamına gelecektir. Diğer taraftan sürekli tavan yapan hissenin satışa dönüldüğünde bu defa da taban taban gitmesi halinde kağıt üzerinde var olan kârların erozyona uğrama ihtimali hiç de düşük olmadığını not etmekte yarar var.

RTA LABORATUVARLARI RTALB

Alış0,00

Satış12,90

Gün İçi En Düşük12,80

Gün İçi En Yüksek13,01

PD/DD1,42

FK5,17

Fiyat12,90

Değişim0,39%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI