SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂR KAĞIT ÜZERİNDE KALMAMALI-
SORU : Ufuk’taki düşüş devam edecek mi? Nerede durur? Kardaydı satmadım şimdi de satmak istemiyorum. Sizce ne yapayım? Gönderen : Metehan Kılıç05.03.2020, 17:01

Borsada her zaman için kağıt üzerinde kâr ya da zarar söz konusu olabilir. Önemli olan ise ne ölçüde realize olduğudur. Eğer ortada bir satış yoksa gerçek manada kâr ya da zarardan bahsetmek de mümkün olmayacaktır. Bu anlamıyla kağıt üzerinde değişen oranlara fazla takılmamalı. Asıl olan satış sonrası oluşan kâr ya da zarardır. Neticede her zaman için borsada hisseler oluşan arz ve talebe bağlı olarak iniş ve çıkışlar sergileyebilmektedirler. Eğer firma güçlü bir mali yapıya sahip ve düzenli olarak gelir ve kârlılığını artırıyorsa bu tür firmaların kâr etme olasılığı da artacaktır. Düşüşler yaşansa dahi istikametin her zaman için yukarı yönlü olması beklenmeli. Ancak zarar eden firmalar için tersi bir durum söz konusu olacaktır ve bu tür şirketlere yapılacak yatırımlarda kârdan ziyade zarar olasılığı öne çıkacaktık. Ufuk Yatırım ile ilgili değerlendirmede bulunurken bu hususu göz ardı etmemeli. Şirketin mali yapısı incelendiğinde zarar eden bir yapının öne çıktığını görmekteyiz. Son üç yılda sürekli zarar eden şirket, 2019 faaliyet döneminde her ne kadar zararını azaltsa da kâra geçebilmiş değil. Bu da ciddi bir sıkıntı kaynağı. Mali yapıdaki belirsizlik hissenin Yakın İzleme Pazarında kalmasına yol açıyor. Şirketin ileriye dönük kârlı bir yapıya döneceğine dair henüz güçlü bir işaret gözlenmiyor. Buna rağmen piyasadaki genel yükselişten yararlanan hisse, 2019 yılında kayda değer bir yükseliş gerçekleştirdi. Çıkış geçtiğimiz şubat ayının ilk günlerine kadar devam ederken sonradan gelen kâr satışlarıyla birlikte geriledi. Şirketin mali yapısı göz önüne alındığında arada çıkışlar olsa da güçlü ve istikrarlı yükseliş için yeterli enerjiye sahip değil. Bu itibarla oluşan çıkışlardaki satış fırsatlarını değerlendirmek ve kârı realize edebilmek daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

UFUK YATIRIM UFUK

Alış0,00

Satış267,75

Gün İçi En Düşük256,00

Gün İçi En Yüksek279,50

PD/DD12,30

FK0,00

Fiyat267,75

Değişim1,04%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI