SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKAPASİTESİNİ ARTIRDI-
SORU : Uluun epeydir yerinde sayıp duruyor. Artık hep böyle mi devam edecek? Ne zaman çıkacak? Gönderen : Taner Yücel 15.11.2020, 22:51

Borsada kısa vadeli hedeflerle hareket etmemek aynı zamanda bütünü görmeye olanak tanır. Zira kısa vadeli beklentilerle yapılan işlemler daha fazla hassasiyetli gerektirir ve stabil hareketler durağanlık olarak görülür. Oysaki hisselerde inişler çıkışlar kadar durağan dönemlerin de olması olağandır. Uzun vadeli hedeflerle yapılan işlemler, kısa vade içindeki hareketlenmeleri tolere eder. Kısa vadeli dalgalanmalardan sıyrılmayı sağlayabilmek açısından uzun vadeli hedefler önemlidir. Hissenin hareketini uzun vadede anlamlandıran belirleyici unsur ise şirketin mali yapısıdır. Ulusoy Un’un mali tabloları incelendiğindeyse satışlarında kayda değer artış dikkat çekmekte. 2020’nin dokuz aylık döneminde de satışlardaki artış öne çıkıyor. Fakat elde edilen kârlılık aynı oranda yükselmiyor. Bununla birlikte artışın sürmesi olumlu. Firma geçtiğimiz eylül ayında yaptığı açıklamadaysa Samsun Gıda Organize Sanayi Bölgesindeki un fabrikasının günlük 600 ton kapasiteli ikinci bölümünün tamamlandığını duyurdu. Böylece günlük 1500 ton olan kapasite 2.100 tona çıktı. Artan kapasite firmanın gelirlerinde de olumlu yönde katkı sağlayacaktır. Şirketin gıda sektöründe faaliyet göstermesinin de etkisiyle özelikle geçtiğimiz mart ayında yaşanan çıkıştan hissesi etkilendi ve ciddi bir yükseliş sergiledi. 18 Mart 2020 günü en düşük 2,49 TL’yi test ederken 30 Nisan 2020’ye gelindiğinde 15,52 TL’ye yükseldi. Sonrasında kâr satışlarıyla gerilese de özellikle mayıs ayından bu yana yukarı eğimli yatay seyir devam ediyor.

ULUSOY UN SANAYI ULUUN

Alış0,00

Satış28,90

Gün İçi En Düşük28,70

Gün İçi En Yüksek29,58

PD/DD1,45

FK16,31

Fiyat28,90

Değişim0,98%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI