SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : DMIS hissenin %94’ü halka açık. Her şeyden habersiz hisse kapalı insanlar ne yapacağını bilmez bir durumda diğer taraftan belki %4 sahip olanlar her tarafta bayi açmakta dağınık haldeki üretim tesisleri 70 bin metre kare kapalı alanda üretim yapılmakta ama iflas ettiği için tahta 1,5 yıldır kapalı. Sizce bir terslik yok mu bu işte? Gönderen : Ali Bakırcı22.07.2019, 19:14

Borsada gerçekleştirilen alımların neticesinde bir şirkete ortak olunduğu unutulmamalı. Ortaklık ise kâra olduğu kadar zararın getirdiği sonuçlara da katlanmayı gerektirir. Bu nedenle alım yaparken bu ayrıntıyı atlamamakta yarar var. Borsada işlem yapanların bir kısmıysa böylesi bir bilinçle hareket etmekten ziyade hisselere ve fiyatlarına sadece skor mantığı ile yaklaşmaktalar. Olası riskler gündeme geldiğindeyse bunu bir talihsizlik ya da yönetici hissedarlara bağlamakta ve yatırım mantığı ile hareket edilmesi gerektiği hususunu yine göz ardı etmektedirler. Halbuki işlem yapılan hisselerin nihayetinde bir şirketle bağlantısı olduğunu ve bu firmanın da ticari bir işletme olduğu gözden kaçırılmamalı. Bu nedenledir ki işlem yaparken şirketin mali yapısı incelenmeli ve olası riskler göz önünde bulundurarak hareket edilmeli. Bu anlamıyla zarardaki firmaların hisselerinin alınması her zaman için gereksiz risk üstlenilmesi anlamına gelecektir. Söz konusu tespit istisnasız tüm mali yapısı sorunlu firmalar için geçerlidir. İşlem sırası kapalı olan Mish Dekorasyon için de aynı tespit geçerlidir. Şirketin işlem sırasının kapatılma nedeni faaliyetlerinin durmuş olması ve yaşadığı finansman sıkıntısıdır. Faaliyeti durmuş bir şirkete ait hisseden kâr etmeyi umut etmek ise ancak spekülatif beklentinin öne çıktığı anlamına gelir ki böylesi bir bakış açısı ise gereksiz riskin sonuçlarının da peşinen kabul edilmesini gerektirir. Bu nedenledir ki zarar eden firmalar yerine büyüyen firmaların takip edilmesi daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI