SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıİŞTİRAKİ SEKTÖR VE İSİM DEĞİŞTİRDİ-
SORU : Hedef Girişim Afjet’i sattı mı acaba? Afjet iştirakiydi. Şimdi yok. Ne oldu? Gönderen : İsmail Önen05.04.2020, 21:38

Hedef Girişim’in doğrudan yüzde 100 iştiraki konumunda bulunan Afyon Jeotermal Yatırımları A.Ş. geçtiğimiz şubat ayında aldığı kararla faaliyet alanını değiştirdi. Kararla birlikte gayrimenkul yatırımı ve proje geliştirme alanına yöneldi. Buna bağlı olarak iştirakin unvanı da Hedef Projelendirme ve Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. olarak değişti. Alan değiştirmeye gerekçe olarak gayrimenkul sektöründeki fırsatları değerlendirme beklentisi dile getirildi. Bilahare mart ayında da iştirakin sermayesi 20 milyon TL'ye çıkarıldı. Bu anlamıyla değişen ismiyle Hedef Projelendirme’nin satışı ya da elden çıkarılması söz konusu değil. Aksine sektör değişikliği ve sermaye takviyesi ile beklentinin olduğu anlaşılıyor. Hedef Girişim ile ilgili gelişmelere bakıldığındaysa kayıtlı sermaye tavanını 300 milyon TL’ye çıkarmak için karar alarak gerekli prosedürü tamamlama yoluna gittiği gözleniyor. Bunun dışında piyasada gözlenen düşüş nedeniyle Hedef Girişim’e ait hissenin de 13 Şubatta test ettiği 3,27 TL’nin ardından hızla değer yitirdiği gözlendi. Hisse, mart ayında 1,32 TL’ye kadar gerilerken aşırı düşüş nedeniyle geri alım programını devreye aldı. Gerekçe olarak da gerileyen fiyatın şirketin gerçek performansını yansıtmaması olarak açıkladı. Gerek piyasadaki tepki alımları gerekse yapılan geri alımlar neticesinde hisse yönünü yukarı çevirirken 3 Nisan 2020 günü kapanışını 1,74 TL’den tamamladı. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin mali yapısı incelendiğindeyse kârdaki bir yıl artış bir yıl azalış rutininde bir değişiklik olmadığı gözlenmekte. Geçtiğimiz 2019 faaliyet döneminde kârın artması nedeniyle bu yıl rutinde değişiklik olmaması halinde düşen bir kâr rakamı ile karşılaşmak sürpriz olmayacaktır. Söz konusu durum nedeniyle şimdilerde bir çıkış yaşansa da uzun vadede yükselişin sürme ihtimalini zayıflatıyor.

HEDEF GIRISIM HDFGS

Alış0,00

Satış2,05

Gün İçi En Düşük1,98

Gün İçi En Yüksek2,05

PD/DD0,40

FK0,00

Fiyat2,05

Değişim1,49%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI