SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : İhlas Gazete’nin çıkışı daha da sürer mi? Bu kadar çıkması normal mi yoksa yapay bir çıkış mı bu? Gönderen : Turan13.10.2019, 18:16

İhlas Gazetecilik 2019’un ilk ayında başlayarak gerçekleştirdiği çıkışını sürdürüyor. Hisse yılın ilk haftasında en düşük 55 kuruşu görürken şimdilerde 2,29 TL’den işlem görüyor. Geçtiğimiz ay bir ara 2,66 TL’ye kadar çıksa da gelen satışların da etkisiyle gevşedi. Bunda kâr satışlarının etkili olduğu görülmekte. Yaşanan düşüşe rağmen teknik olarak henüz yükselen trend formasyonunda bir bozulma gözlenmiyor. Ancak çıkışı mali yapının desteklememesi alıcılar açısından önemli bir risk faktörü. Şirket son dört yılda sürekli zarar üreten bir yapıya sahip ve 2019 altı aylık bilançosunda da azalmakla birlikte zarar devam ediyor. Firmanın esas faaliyetlerinden dolayı kâr edememesi içinde bulunduğu sektörle de yakından alakalı bulunuyor. Mali performansında bir düzelme olmadığı halde hissenin fiyatının bu denli yükselmesinin iktisadi açıdan bir açıklaması bulunmuyor. Bu da sert düşüş olasılığının her zaman için gündemde olmasına yol açmakta. Zarar etmesine rağmen prim yapan hisselere takılıp risk almak yerine gelir ve kârlılığı düzenli şekilde artan firmaların takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

IHLAS GAZETECILIK IHGZT

Alış0,00

Satış1,25

Gün İçi En Düşük1,17

Gün İçi En Yüksek1,26

PD/DD0,76

FK0,00

Fiyat1,25

Değişim0,81%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI