SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : İeyho ekim ayında 0,20 dip yaptıktan sonra 0,42 gördü. Yabancı takas oranı %4,35 tir. Acaba patronları ieyho’ya mı giriş yaptılar? FDO su %98,31 olan ieyho hakkında nasıl bir yorum yapabilirsiniz? Gönderen : Hasan Kılıç11.04.2019, 21:53

Borsada kuşkusuz farklı bakış açıları ile kazanç elde etmek mümkündür. Ancak bu noktada önerimiz gerçekleştirilecek işlemlerin temel dayanağının firmanın mali yapısı olması gerektiğinin unutulmamasıdır. Eğer firma gelir ve kârlığını düzenli olarak artırabiliyorsa uzun vadede her halükarda yükselme potansiyelini büyütecektir. Aksi durumda kısa vadeli çıkışlar gerçekleşse de uzun vadede kazandırma ihtimali düşecektir. Düzenli şekilde zarar üreten ya da mali yapısı zayıf firmalarda bu durum daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Böylesi bir durumda hissenin taban seviyelerde işlem görmesi şaşırtmamalı. Işıklar Enerji Yapı Holding’i da bu çerçevede değerlendirmek gerekiyor. Şirket her ne kadar 2018 faaliyet döneminde kâr açıklasa da önceki üç yılda zarar etti. Son bilançosuna göre birikmiş geçmiş yıl zarar toplamı 313,7 milyon TL. Bu hali ile şirketin mali riskinde bir değişim bulunmuyor Söz konusu durum yatırımcıların hisseye yönelik ilgisini düşürürken fiyatın da nominal değerinin altına kaymasına yol açmış bulunuyor. Halihazırda hisse taban seviyelerde işlem görmeye devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz aralık ayında yaşanan atakla birlikte 88 kuruşa kadar yükselse de devamı gelmedi ve tekrar aşağıya indi. Hissenin son kapanış fiyatı ise 30 kuruş. Bu seviyelerden zaman zaman gerçekleşecek güçlü alımlar hissede sert hareketlenmelere yol açabilir. Ancak sıkıntılı bir mali yapıya sahipken ve mali yapısını güçlendireceğine dair güçlü bir işaret alınamazken hisseye yönelik talebin artması için bir neden bulunmuyor. Bu nedenle spekülatif beklentiler yerine şirketlerin mali yapılarını göz önünde bulundurarak işlem yapılması daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

ISIKLAR ENERJI YAPI HOL. IEYHO

Alış0,00

Satış5,24

Gün İçi En Düşük5,10

Gün İçi En Yüksek5,38

PD/DD2,22

FK12,63

Fiyat5,24

Değişim-1,50%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI