SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Allah aşkına 2013’te 1,35’den Biste giren HLGYO, nasıl olurda şimdi 0,72 kuruş olabilir? Nasıl olurda aynı fiyatlarda aylarca durabilir? 1 TL üzeri alanlar bu hisseyi sizce ne zaman zararsız satabilirler? Gönderen : Faruk Bulut11.04.2019, 21:57

Borsada yatırımda bulunurken takip ettiğiniz firma kadar o firmanın içinde yer aldığı sektöre yatırımcıların bakış açısının ne yönde olduğunun da önemli olduğu unutmamalı. Borsada yer alan sektörler arasında gayrimenkul yatırım ortaklıkları yatırımcısını en fazla üzen sektörler arasında yer alıyor. Bu alanda faaliyet yürüten zarardaki firmalar kadar kârlı şirketlere ait hisselerin de performansı genel olarak diğer sektör hisselerine göre geride kalmakta. Söz konusu durum Halk GYO hissesi için de geçerli. Şirketin mali yapısı incelendiğinde son iki yılda kârını artırmakla birlikte hissenin performansı kârlılığa göre zayıf kalıyor. Hisse, borsaya geldiği Aralık 2013’ten bu yana yatayda dalgalı bir seyir izlemekte. Geçtiğimiz ekim ayında bir ara 60 kuruşa kadar inse de şimdilerde 75 kuruştan işlem görüyor. Ancak gerçekleşen artışa rağmen hissenin nominal değerinin üzerine çıkması mümkün olamadı. Mevcut fiyat seviyesine göre f/k oranı 1,63 denk geliyor. Bu oran 5,10 olan sektör ortalamasının aşağısında bulunuyor. Aynı şekilde piyasa defter değeri de sektör ortalamasının gerisinde bulunuyor. Sektöre yönelik genel bir ilginin oluşmaması halinde arada tepki çıkışları olsa da hisseye yönelik uzun vadede istikrarlı bir çıkış yaşanması beklenmemeli.

HALK GMYO HLGYO

Alış0,00

Satış2,84

Gün İçi En Düşük2,87

Gün İçi En Yüksek2,96

PD/DD0,37

FK0,89

Fiyat2,84

Değişim1,07%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI