SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Ufuk daha ne kadar böyle tavan gider? Kazancım arttığı için erken çıkmak istemiyorum. Öneriniz nedir? Gönderen : Hüseyin19.01.2021, 17:35

Borsada gün içi hareketli hisseleri takip eden ve bu hisselerde pozisyon alanlar bulunmakta. Bu yaklaşım tarzı şirketin mali yapısından ziyade harekete odaklanır. Hissenin hareketlendiğini gören diğer yatırımcılar da yöneldikçe hisse yukarı yönlü ivmesini korur. Fiyat yükseldikçe hisse daha fazla ilgi görür ve bu döngü ile başlangıç noktasının çok üzerinde bir yere varabilir. Artan fiyat portföy değeri de yükselir. Ancak güçlü mali yapısı olmayan şirketlerde hisselerin çıktığı yerde kalma olasılığı zayıftır. Bu nedenledir ki hareketi takip edenlerin zirveyi beklemesi, riski artıracaktır. Zira zirvede gelen satış genelde herkesin beklediği işarettir ve böylesi bir durumda pozisyonda olanlar birden satışa geçer ki bu da hissenin tabana inmesine yol açar. Bu nedenledir ki mali yapısı zayıf hisselerde çıkış esnasında satabilmek önemlidir. Zirveyi beklemek kârın kâğıt üzerinde kalma ihtimalini yükseltecektir. Bu çerçevede bakıldığında Ufuk Yatırım’ın Yakın İzleme Pazarında yer aldığını ve son üç yıldır zarar ettiğini not etmekte yarar var. Şirket son açıkladığı 2020 dokuz aylık bilançosunda da zararını sürdürüyor ve yıl sonunda zarar açıklaması şaşırtıcı olmayacaktır. Öte yandan şirketin halka açık kısmın yüzde 93,68’i Ünlü Menkul Değerler’in, yüzde 2,75’i de Ak Yatırım’ın saklamasında bulunuyor. Hissenin toplu olması aktif bir piyasanın varlığını sınırlandırıyor.

UFUK YATIRIM UFUK

Alış0,00

Satış267,75

Gün İçi En Düşük256,00

Gün İçi En Yüksek279,50

PD/DD12,30

FK0,00

Fiyat267,75

Değişim1,04%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI