SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Türker yıla iyi başladı ama devamı nedense gelmedi. Bunu hep yapıyor. Biraz yükseliyor hevesleniyoruz sonra yine aşağıya geliyor. Hissenin son durumu nedir acaba? Gönderen : Mert Yıldırım10.03.2019, 12:55

Türker Gayrimenkul halka arz olduğu 2012 yılından bu yana dalgalı bir seyir izlemekle birlikte kademeli olarak geriliyor. Hissedeki düşüş eğilimi özellikle 2017’den itibaren kendisini daha net bir şekilde hissettirdi. Son iki yılda arada yukarı atakları olsa da satış eğilimi baskın geliyor. Satıcıların ağır bastığı hissede 8 Mart 2019 tarihli kapanış fiyatı 27,10 TL’den gerçekleşti. Alıcıların daha etkin olabilmesi için firmanın kâra geçebilmesi önemli. Ancak son açıklanan 2018 yıl sonu bilançosunda firma yaklaşık 11,4 milyon TL zarar açıkladı. Yıl içinde kayda değer bir gelir ve kârlılık oluşturamayan şirket, diğer faaliyet kaleminden gelen giderle birlikte yıl sonunda zarara döndü. Firmanın gelir ve kârlılık noktasında zorlanması ve akabinde yıl sonunda oluşan zarar hisse üzerinde baskıya neden olurken fiyatın gerilmesinde etkili olmakta. Son beş yılda esas faaliyetlerinden dolayı şirketin sürekli zarar ettiği görülüyor. Diğer faaliyet kalemlerinden elde ettiği gelirle yıl sonlarında cüzi de olsa kâr açıklayabilen Türkerler Gayrimenkul, geçtiğimiz yıl diğer faaliyetler kaleminden aynı performansı gerçekleştiremeyince zarar gündeme geldi. Şirketle ilgili önümüzdeki süreçte gelir yaratabileceğine dair güçlü emarelerin olmaması hisseye yönelik beklentileri zayıflatıyor. Bu nedenle uzun vadede gelir ve kâr yaratabilecek şirketlerin takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

TURKER PROJE GAYRIMENKUL TURGG

Alış0,00

Satış701,00

Gün İçi En Düşük694,00

Gün İçi En Yüksek715,00

PD/DD9,81

FK0,00

Fiyat701,00

Değişim-0,64%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI