SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Nisan sonu itibariyle Ditaş’ın hedefi hakkında bir yorumda bulunabilir misiniz? Gönderen : Şahin Topal25.03.2019, 07:00

Borsada kısa vadeli beklentilerle hareket etmek her zaman için riskin yükselmesi anlamına gelecektir. Bir firma ister güçlü ister zayıf yapıya sahip olun, kısa süreli hareketlerde belirleyici olan piyasadaki genel seyir olduğu göz ardı edilmemeli. Şirketin mali yapısındaki performans hissenin uzun vadede yönelimini belirlerken kısa vadede günlük haber ya da gelişmeler etkili olmaktadır. Bu anlamıyla borsada gerçekleştirilecek yatırımlarda kısa vadeli beklentilerle hareket etmek yerine uzun vadeli yaklaşımlarda bulunmak her zaman için düşük riskle hareket etme imkanı verecektir. Söz konusu durum Ditaş için de geçerlidir. Hisseyle ilgili fiyat seyri takip edildiğinde son olarak Ağustos 2017’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 8,76 TL’ye kadar çıktığı görülmekte. Sonrasındaysa gerileyen hisse, oluşturduğu taban seviyesinde dalgalı şekilde günümüze kadar hareket etti. Hissenin 5 TL bölgesinde bulunan desteğinin altına kaymadığı öte yandan yukarı ataklarda da 6,60 TL’yi geçmede zorlandığı görülüyor. Son olarak 22 Mart 2019 günü kapanışını 5,97 TL’den gerçekleştirdi. Hissenin geçtiğimiz hafta içinde direnç bölgesinden gelen satışlarla birlikte yönünü aşağı çevirdiği görülüyor. Satışların devam etmesi halindeyse destek bölgesine doğru bir hareketin sürmesi pek de şaşırtıcı olmayacaktır. 2018 faaliyet döneminde kârını artıran şirket nisan sonuna kadar brüt yüzde 40 nakit kâr payı dağıtacak. Hisseyle ilgili göstergeler ise çelişkili sinyaller veriyor. Mevcut fiyat kazanç oranı son beş yılın ortalamalarında bulunurken piyasa defter değeri son bir yılda yaşanan düşüşe rağmen hâlâ yüksek. Göstergelerdeki çelişkili durum yatırımcının hisseye yönelimini zayıflatırken çıkışı üzerinde bakıya neden oluyor.

DITAS DOGAN DITAS

Alış0,00

Satış21,50

Gün İçi En Düşük20,48

Gün İçi En Yüksek21,90

PD/DD12,38

FK0,00

Fiyat21,50

Değişim2,38%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI