SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Kardemir B hissesindeki hareketi nasıl yorumlamak lazım? Düşünceniz nedir? Aydınlatırsanız sevinirim. Gönderen : Mete12.11.2019, 23:07

Geçtiğimiz yıl içindeki düzeltilmiş verilerle en yüksek seviyesi olan 3,80 TL’ye kadar çıkan Kardemir B hissesi, sonrasında geriledi ve bu yılın başında yine düzeltilmiş verilerle 1,62 TL’ye kadar indi. Hisse sonrasındaysa piyasadaki genel olumlu havanın da etkisiyle prim yaptığı gözlense de daha ziyada yatayda dalgalı bir seyir söz konusu. Şimdilerdeyse direnç bölgesinde bulunuyor. Bu seviyeleri güçlü alımlarla geçmesi halinde 2,40 ve 2,53 TL seviyelerindeki direnç bölgesine doğru hareketi gündeme gelebilecektir. Firmanın mali yapısını güçlendirmesi ise bu hareketi destekleyecek önemli bir unsur olacaktır. Açıklanan 2019 dokuz aylık bilançosundaki gelir artışına rağmen kârında yüzde 56’lık düşüş ise sorun olarak görülmeli. Kârın düşmesinde maliyet ve gider kalemindeki artışın etkili olduğu gözlenmekte. Aynı ivmenin devamı halinde şirketin yıl sonunda da kârında düşüş gerçekleştirdiğini göreceğiz. Öte yandan son bir aydaki çıkışa rağmen fiyat kazanç oranı 4,82 seviyesinde bulunuyor ve bu oran BIST 100 Endeksine dahil hisselerin ortalaması 8,39’un altında bulunuyor. Söz konusu durum uzun süredir devam etmekle birlikte piyasadaki olumlu havanın da etkisiyle hisseye talebi destekleyecek bir zeminin oluşmasına olanak tanımakta.

KARDEMIR (B) KRDMB

Alış0,00

Satış17,50

Gün İçi En Düşük17,39

Gün İçi En Yüksek18,18

PD/DD1,71

FK19,32

Fiyat17,50

Değişim-1,63%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI