SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : PKART hissesi neden bir aydır düşüyor? Hakim hissedar değişikliği olacakmış. Düşüşün sebebi bu mudur? Gönderen : Sinan Kuşçu27.05.2019, 20:05

Plastik Kart son bir ayda çok sert iniş ve çıkışlar gerçekleştirdi. Hisse, 1 Nisan 2019 günü en düşük 2,77 TL seviyesini görürken gerçekleştirdiği çıkışla birlikte 4 Nisan günü 4,36 TL’ye kadar yükseldi. Hissenin bu çıkışında dolaylı hissedar değişikliğinin etkisi bulunuyor. Halihazırda şirketin sermayesinin yüzde 66,20’si Gemalto NV’nin elinde bulunuyor. Thales’in Gemalto’yu devralma suretiyle birleşme süreci ise Aralık 2017’den bu yana devam etmekte. Geçtiğimiz 28 Mart 2019 günü Gemalto hissedarlarından isteyenlerin paylarını Tales’e satışı ile ilgili sürecin tamamlandığı kamuyla paylaşıldı. Açıklamada Thales’in Gemalto’daki payını yüzde 95’e çıkarması halinde paylarını devretmeyen hissedarların paylarını satın almak ve ortaklıktan çıkarmak için yeni süreci hayata geçireceği belirtildi. Bu şekilde hakim ortak, Gemalto’yu borsa kotundan çıkarmaya niyetli olduğu kamuyla paylaşıldı. Aynı açıklamada Plastik Kart’ın Gemalto’nun varlık toplamı içinde önemli bir paya sahip olmadığı belirtilirken şirketin diğer ortaklarına zorunlu çağrı yükümlülüğünden muaf tutulmak için SPK’ya başvuruda bulundu. Bu durum ana hissedar Gemalto’dan farklı olarak Plastik Kart’ın borsada işlem görmesini sürdüreceği anlamına geliyor. Ancak bu noktada hakim hissedar değişikliği nedeniyle SPK’nın aksi yönde karar verme olasılığı hiç de düşük değil. Böylesi bir durumda hakim hissedarın Gemalto için borsa kotundan çıkarma düşüncesinin Plastik Kart için de gündeme gelip gelmeyeceğini ilerleyen süreçte göreceğiz. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin zirvesini test ettiği nisanın ilk haftasından sonra hızla değer yitirdiği ve 27 Mayıs itibariyle 2,79 TL seviyelerine gerilediği gözleniyor.

PLASTIKKART PKART

Alış0,00

Satış100,20

Gün İçi En Düşük91,50

Gün İçi En Yüksek102,50

PD/DD11,06

FK0,00

Fiyat100,20

Değişim4,48%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI