SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıHACİZ ORTAKTAN GELDİ-
SORU : İlk kez sitenizi inceledim ve içerik soru ve cevaplar çok hoşuma gitti. Maalesef borsa hakkında hiç bir bilgim yok ve bir günde 1.100 TL kaybettim. en son PEGYO hissesini 1,30 TL’den aldım ama kapanışı düşük tamamladı yani yine zarar. Bu hisse hakkında bilgi verir misiniz? Ben teknik analiz vs. hiç anlamam ve borsada yeniyim. Sizin gibi deneyimlerden faydalanmak isterim. Gönderen : Gökhan Koyun 11.10.2020, 22:28

Borsada gün içinde hisselerin aşağı yukarı dalgalanması olağan bir durumdur. Bu nedenle günlük fiyatlara bakıp oluşan hareketlenmeye bağlı kazanç elde etmeye çalışmak yerine uzun vadede büyüyen firmaların takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır. Kısa vadeli işlemlerde bekleme imkanı olmadığı için her zaman getiri olasılığı düşük kalacaktır. Uzun vadedeyse gelir ve karı artan firmaların tercih edilmesi halinde kısa sürede düşmesi sebebi ile zararına satışa yönelmeye gerek duymayacaktır. Bu çerçevede bakıldığında Pera GMYO’nun aranan kriterin dışında kaldığını söylemek yanlış olmayacaktır. Şirket son açıkladığı 2020 altı aylık bilançosunda azaltmakla birlikte zararını sürdürüyor. Yılın ikinci yarısında da aynı ivmenin devamı halinde yıl sonunda yine zarar gündeme gelecek. Son dört yıldır sürekli zarar eden firmanın kâra dönebilmesi önemli. Şirketle ilgili yakın tarihli gelişme ise aleyhine başlatılan icra takibi ile alakalı. Aynı zamanda firmanın hissedarı da olan Ardus Gayrimenkul, faiz dahil toplam 36,4 milyon TL tutarındaki alacağı ile ilgili başlattığı icra takibi neticesinde şirketin hem Denizli’deki taşınmazı hem de Karaköy’deki taşınmazına ait kira gelirleri üzerine haciz işlemi uyguladı. Pera GMYO ise aldığı kararla sermaye azaltımına giderken eşanlı olarak bedelli sermaye artırımında bulunacağını duyurdu. Bu şekilde mali yapısını güçlendirirken borcunu da kapatmayı hedefliyor. Tüm bunlardan ayrı olarak hisse, geçtiğimiz mart ayında başladığı çıkışıyla birlikte 2009 yılından bu yana en yüksek seviyesi 1,91 TL’ye kadar yükseldi. Son üç ayda ise zirvede dalgalı bir seyir izliyor. 9 Ekim 2020 günü kapanışını 1,77 TL’den gerçekleştirdi. Hissede böylesi bir hareket yaşanırken SPK, manipülasyon yapıldığı gerekçesiyle bir kişi hakkında geçtiğimiz eylül ayında altı ay süreyle geçici işlem yasağı getirdi.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

PERA GMYO PEGYO

Alış0,00

Satış22,38

Gün İçi En Düşük21,50

Gün İçi En Yüksek22,40

PD/DD1,89

FK21,71

Fiyat22,38

Değişim5,07%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI