SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıHACİMSİZ PİYASADA HAREKETLERİ SERT-
SORU : Merit hissesi aldığım fiyatın altında. Satış dahi yapamıyorum. Öneriniz ne olur? Gönderen : Mehmet 29.03.2021, 13:31

Sermayenin yoğun şekilde yönelmesiyle birlikte hissenin değerlenmesi de beraberinde gelir. Sorun ise artan fiyata kapılarak şirketin mali yapısını göz ardı ederek gerçekleştirilecek alımlardan kaynaklanıyor. Nakit girişiyle hissenin fiyatı artarken bireysel yatırımcılar çoğunlukla yüksek fiyatlardan maliyet oluşturabiliyor. Oysaki önemli olan alım yaparken fiyat ile şirketin ticari durumu arasındaki dengenin gözetilmesi. Aksi durumda gereksiz risklerin üstlenilmesi gündeme gelecektir. Merit Turizm’i de bu çerçevede değerlendirmek gerekir. Hissenin fiyatı son bir yılda aşırı şekilde yükseldi. Mart 2020’de en düşük 11,29 TL’ye kadar inerken gelen taleple birlikte yükseldi ve 26 Şubat 2021 günü 450 TL’yi test etti. Son bir aydaysa daha ziyade satış baskısı ağırlığını hissettirdi ve son işlem günü de kapanışını 265 TL’den gerçekleştirdi. Hissede günlük taban ve tavanlar geçen süre zarfında hayli arttı. Kuşkusuz bunda düşük işlem hacminin etkisi bulunuyor. Son bir yıldaki ortalama günlük işlem hacmi 944 bin TL seviyesinde. Bu da hissede oynaklığı artırıyor. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin geçtiğimiz yıl salgın sebebiyle gelir ve kârında ciddi bir düşüş yaşandı. 2021’e ilişkin beklentiler olmakla birlikte aşılama sürecinin netlik kazanması beklentiye cevap verilip verilmeyeceğini gösterecek. Ancak geçen bir ayda hissenin değer kaybına rağmen göstergeler fiyatın hâlâ düşük olmadığı yönünde sinyaller üretiyor. Hisseye yönelik ilgiyi artıracak temel unsur ise turizm sektörünün bu sezon güçlü şekilde talep görebileceğine dair beklentilerin gerçekleşebilmesiyle alakalı. Tüm bunlardan ayrı olarak firmanın büyük ortağı Net Turizm, 10 Mart 2021 günü elinde bulundurduğu paylardan 6.500 adetini 303,60 TL’den sattı. İşlem miktarı fazla olmamakla birlikte piyasaya yönelik bir mesaj olarak bu satış değerlendirilebilir. Tüm bunlardan ayrı olarak gerçekleştirilecek yüzde 1000 bedelli sermaye artırımıyla ilgili süreç devam ediyor. Şirket sermaye artırımı nedeniyle yapacağı giderleri düşürdükten sonra kalacak 152,5 milyon TL’yi uzun vadeli finansal yatırımları için kullanacak.

MERIT TURIZM MERIT

Alış0,00

Satış116,50

Gün İçi En Düşük113,50

Gün İçi En Yüksek118,10

PD/DD2,16

FK104,18

Fiyat116,50

Değişim0,52%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI