SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Kısa bir süreliğine Akmerkez hissesinden almak istiyorum. Hisse bir günde neredeyse yüzde 10’luk oynamalar yapıyor. Yanlış mı düşünüyorum? Siz ne dersiniz? Gönderen : Nurten Çolak06.03.2019, 21:25

Borada işlem gören firmaların mali durumu ister iyi ister kötü olsun kısa vadeli alımların her zaman için yüksek risk içereceğini göz ardı etmemeli. Gün içi fiyat dalgalanmalarından istifade etme çabası ise bu riski daha da yükselten yaklaşım tarzı olacaktır. Zira gün içi dalgalanmalar daha ziyade piyasalardaki gelişmelerle iniş çıkış gerçekleştirir. Bu da yatırımının fiyatı öngörme olasılığını minimize eder. Bu nedenle kısa vadeli ya da gün içi işlemler yerine uzun vadeli yönelimler daha sağlıklı olacaktır. Neticede bir şirketin mali yapısı güçlü olsa da istikrarlı şekilde gelir ve kârını artırsa da gün içi olumlu yansımasını göstermeyebilir. Oysaki yatırımcıların işlem yaparken önünü görebilmesi önemlidir. Bu nedenledir ki şirketlerin mali yapısını göz önünde bulundurarak uzun vadeli hedeflerle hareket edilmesi her zaman için daha isabetli kararlar verilmesini de beraberinde getirecektir. Akmerkez GYO’yu takip ederken de aynı bakış açısına sahip olmakta yarar var. Şirket geçtiğimiz yıllarda rutin kârlılıklar açıklarken 2018 faaliyet döneminde kârını yüzde 13,93 oranında artırdı. Söz konusu artış, enflasyon oranı göz önüne alındığında reel olarak yatırımcısını pek de tatmin etmiş görünmüyor. Bunu hissenin fiyat seyrinden de görmekteyiz. Son iki yıldır düşen bir eğimle hareket eden hisse, arada gün içi sert hareketlerde bulunması bu güne kadar olan mevcut yönelimi değiştirmedi. Ocak ayında piyasada yaşanan çıkıştan da etkilenmedi ve yatay seyir devam etti. Bununla birlikte son bir haftada benzer şekilde gün içi yüksek marjlarla hareket yaşanmakta. Ancak bu hareketlerden istifade etmeye çalışmak kârdan çok zarar riskini öne çıkaracaktır. Hissenin uzun vadede yükselebilmesi ise daha fazlasını gerektiriyor.

AKMERKEZ GMYO AKMGY

Alış0,00

Satış280,00

Gün İçi En Düşük271,00

Gün İçi En Yüksek285,25

PD/DD1,84

FK21,01

Fiyat280,00

Değişim0,36%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI