SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : DESA’nın durumunu nasıl görüyorsunuz? Tekrar 2,50’yi görme ihtimalini hissede gözleyebiliyor musunuz? Hisseyle ilgili bilgi verebilir misiniz? Gönderen : Cemal Akgül07.03.2019, 23:10

Desa halka arz olduğu 2004 yılından Kasım 2018’e kadar uzunca bir süre yatay kanalda dalgalı seyir izledi. 12 Kasım günü nominal değerinin altında işlem görürken gerçekleşen çıkışla birlikte geçtiğimiz ocak ayında en yüksek 2,58 TL’ye kadar yükseldi. Bu seviyelerden gelen kâr satışları sonucundaysa geriledi ve şimdilerde 1,89 TL’den işlem görüyor. Son dört yılın üçünde zarar eden Desa, açıklamış olduğu 2018 yıl sonu bilançosunda uzun bir aradan sonra tekrar kâra dönmüş durumda. Kâra dönmesinde satışlardaki artışın etkili olduğu görülüyor. Firmanın ticari faaliyetlerine bağlı olarak kâra geçebilmesi ilerleyen süreçte de yakaladığı kârlılığı koruma olasılığını artırıyor. Ancak mevcut kârı yeterli görmek mümkün değil. Hissedeki çıkışın güçlü ve istikrarlı şekilde devam edebilmesi için kârın artarak sürebilmesi gerekiyor. Kâra geçmesiyle birlikte hesaplanabilen f/k oranı da halihazırda sektör ortalamasının üzerinde. Hissenin f/k oranı 11,10 oranında bulunurken sektör ortalaması 6,10. Söz konusu durum şirketin kâra geçmesiyle birlikte yatırımcının gösterdiği tepkinin abartılı olduğu şeklinde yorumlanmalı. Mevcut seviyelerin korunması için kârdaki artış hızının devam edebilmesi önemli. Aksi taktirde gözlenen kâr satışlarının devam etmesi sürpriz olmayacaktır.

DESA DERI DESA

Alış0,00

Satış23,82

Gün İçi En Düşük23,64

Gün İçi En Yüksek24,08

PD/DD0,72

FK2,36

Fiyat23,82

Değişim-0,42%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI