SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Mazhar Zorlu’daki bu son günlerdeki dengesiz hareketin sebebi nedir? Ne tür gelişmeler oluyor ki böyle inip çıkıyor? Gönderen : Ali Kaya25.07.2019, 00:28

Mazhar Zorlu Holding özellikle 8 Mayıs 2019’dan bu yana rutinin dışında bir hareketlilik sergiliyor. Hisse, bu tarihte yükselen bir ivme sergilerken aynı zamanda gün içi yüksek fiyat marjları de sergiledi. Şirketle ilgili önemli gelişme ise Ege Dünya Ticaret Merkezi ile ilgili bulunuyor. TMSF tarafından firmanın İştiraki olan Güçbirliği Holding’in iştiraki konumundaki Güç Yapı’ya gönderilen 10 Mayıs 2019 tarihli yazıda, Ege Dünya Ticaret Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ihalesinin iptal edildiği belirtildi. Yazıda ihaleyle devredilen taşınmazların eski hale getirildiği ve üç ay içinde ödeme planı sunulması gerektiği bildirildi. Söz konusu kararın akabinde yaşanan hareketlilikle birlikte hissede boşluklar bırakacak şekilde sert iniş ve çıkışlar gözlendi. Halihazırda Yakın İzleme Pazarında bulunan firmanın mali yapısındaki belirsizlik ve risk unsuru devam ediyor. Son yıllarda oluşan kârlılığın etkisiyle birikmiş geçmiş yıl zararı azalıyor. Her ne kadar son bilançosuna göre geçmiş yıl zarar toplamı 69 milyon TL seviyesinde olsa da azalma eğilimi devam ediyor. Özsermayesi ise ekside olmakla birlikte güçlenme eğilimini sürdürmekte. Mali yapıdaki olumlu sinyaller hisseye yansıyor. Son iki yılda dalgalı seyre rağmen fiyattın yukarı yöndeki kararlılığı da bunun göstergesi olarak değerlendirilebilir.

MAZHAR ZORLU HOLDING MZHLD

Alış0,00

Satış7,96

Gün İçi En Düşük7,82

Gün İçi En Yüksek8,03

PD/DD2,80

FK13,43

Fiyat7,96

Değişim1,40%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI