SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGELİŞMELER FİRMANIN LEHİNE DEĞİL-
SORU : Doğan Holding hissesinde seçim anketlerinin kurbanı olduk. Anketlerin büyük bir kısmı koalisyon gösteriyordu. Bizde Doğan Holding hisselerini aldık ama maalesef %20 zararla pazartesi gözümüzü açtık. Ayrıca diğer bir hisseyi almadığımız için %10 da oradan kâr edemedik. Toplamda %30 zarar. Şimdi bu anket şirketlerine dava açabilir miyiz birinci sorum? İkinci sorumda Doğan Holding hisselerini tutmak gereksiz risk alımı mı olur? Gönderen : Misafir13.11.2015, 07:31

Borsada yatırımcı mantığı ile hareket edilmediği taktirde hikayelerin alınıp satıldığı platforma dönüşür. Doğan Holding için de benzer bir yaklaşım ile hareket edilmesi pekala mümkündür. Zira grup ile iktidardaki parti arasından mesafeli ve soğuk ilişkinin varlığı piyasaların yakından bildiği bir durum. Şüphesiz geride kalan 1 Kasım 2015 milletvekili seçimlerinde mevcut iktidar partisinin tek başına iktidara gelememesi durumunda gücünde törpülenme yaşanacaktı. Böylesi bir olasılık iktidar partisiyle gerilimi olan firmaların lehine bir sonuç yaratacağı da kabul gören bir diğer durumdu. Seçim öncesi Doğan Holding hissesinde yaşanan çıkış bir kısmın borsacının da bu hikayeyi satın aldığını gösteriyor. Ancak seçimin sonucu bu beklenti ile hareket edenleri desteklemediği için akabinde satışların gelmesi de normal bir süreçtir. Bununla birlikte hissenin geldiği seviyenin henüz eylül ayında başlayan çıkışın başlangıç seviyesinin üstünde olduğunu da görebilmekteyiz. Seçim sonuçlarına göre hareket etmek ya da işlemlerde bulunmak yatırımcıların takdirinde olan bir husustur. Aynı şekilde anket firmaları da seçimlere yönelik tahmini sonuçlarını gerçekleştirirken bildirdikleri sonuçlara yönelik herhangi bir garanti vermeleri söz konusu değildir. Bu itibarla yayınladıkları sonuçlara dayanarak borsada işlem yapanlara yönelik bir vaatte bulunmaları da düşünülemez. Bir hisseyi alırken asıl bakılması gereken husus firmanın kârlılığını geliştirme potansiyeline sahip olup olmadığıdır. Doğan Holding, son dört yılın üçünde zara etti. 2015 yılı dokuz aylık bilançosunda da zarar devam ediyor. Birikmiş geçmiş yıl toplam zararı ise 1,3 milyar TL’yi aştı. Gelişmeler, şirketin kârlılığını artırmasına yönelik havadan hayli uzakta. Mevcut şartlar altında hissede alım için gerekli gerekçeler bulunmuyor.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

DOGAN HOLDING DOHOL

Alış0,00

Satış13,38

Gün İçi En Düşük12,85

Gün İçi En Yüksek13,39

PD/DD1,13

FK3,69

Fiyat13,38

Değişim1,29%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI