SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Alyağ küçük yatırımcıları olan bizler mağdur durumdayız 1,10 dan alınan hisse şu an 0,28. Durumunda bir gelişme ve güncel bilgi mevcut mudur? Gönderen : Arslan Arslan03.03.2019, 23:15

Altınyağ, üretim yaparken de zarar eden bir yapıya sahip bulunuyordu. 2014 yılından bu yana zarar açıklayan şirketle ilgili önemli gelişme ise geçtiğimiz aralık ayında geldi. Firma, 19 Aralık 2018 günü yaptığı açıklama ile zmir Çiğli’de bulunan üretim tesisini makine ve demirbaşlarıyla birlikte devir işlemlerini tamamladığını ve üretimini sonlandırdığını duyurdu. Satış bedelinin kdv hariç 27,5 milyon dolara gerçekleştirildiği belirtilirken elde edilen tutarın 100 milyon TL’si ile borçları ödendi. Şirket ise ilerleyen süreçte tekrar üretimde bulunmak için arayış içinde olduğunu belirtiyor. Hatta bu kapsamda Aydın’da Astim Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Özkar Global Gıda’nın hisselerinin alınması gündeme geldiyse de devamı gelmedi ve görüşmelerin sona erdiği duyuruldu. Yeniden üretime geçileceği yönünde güçlü bir işaretin olmaması hisseye yönelik beklentilerin alt seviyeye gerilemesine yol açıyor. Diğer taraftan şirketin üretiminin son bulması Ana Pazar’dan çıkarılarak Yakın İzleme Pazarı’na alınmasına yol açtı. Tüm bunlardan ayrı olarak Kasım 2018’de şirketin varlıklarının satışı nedeniyle hissedarların ayrılma hakkını 11 Aralık 018 gününe kadar 68 kuruştan kullanabileceği yönündeki Yönetim Kurulu kararını ise SPK yatırımcıların aleyhine bir durum olarak gördü. SPK, ayrılma hakkının 1,14 TL’den gerçekleşmesi gerektiğini ve bundan dolayı zarara uğrayanların ilgili yönetim kurulu üyeleri aleyhine dava açabileceklerini duyurdu. Şirket ise bu kararın iptali için dava yoluna gitti. Görüldüğü kadarıyla yakın zamanda şirketle ilgili olumlu bir beklenti için yeterli bir neden bulunmuyor. Yatırımcıların umutlanmasını gerektirecek bir gelişmenin olmadığını söylemek pek de yanlış olmayacaktır.

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI