SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGELİRLERDEKİ ZAYIF SEYİR AŞILMALI -
SORU : Ceom çok yeni bir hisse. Ancak ortaklık ve yaptığı işlerle ilgili sağlam duruyor. Eskiyle kıyaslama yapacak bir grafik yok. Sizce hisse buralardan ne olur? Gönderen : Yusuf Balcı07.04.2021, 18:30

Borsada işlem gören şirketlerin farklı bakış açılarıyla değerlemeye tabi tutulması mümkün. Temel değerleme yöntemi mali analiz olurken yapılan işlemleri desteklemek açısından teknik analiz de sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Teknik analizde grafiklerden istifade edilmesi belli bir veri setini gerektirmekteyse de geride kalan iki yıl nazara alındığında söz konusu analiz için yeterli olacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Bununla birlikte daha kısa sürelerle sonuç üreten tekniklerin de olduğunu bilmekte yarar var. Bu anlamıyla gerek mali gerekse teknik analiz açısından Ceo Event Medya’yı incelemek için yeterli verinin olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Mayıs 2019’da borsada işlem görmeye başlayan Ceom’un ana faaliyet konusu kongre, fuar, spor, eğlence gibi etkinliklerin organizasyonunu gerçekleştirmek. Şirket borsaya açıldıktan sonra arada geçen yaklaşık iki yıllık sürede piyasadaki genel ivmenin de etkisiyle yukarı yönlü bir harekette bulundu. Mayıs 2019’da ilk açılış fiyatı düzeltilmiş verilerle 2,29 TL iken Ekim 2020’de 10,10 TL’ye kadar çıktı. Şimdilerde de 6,60 TL’den işlem görüyor. Son bir yılda abartılı çıkış sergileyen hisseleri bir tarafa bırakacak olursak hissenin iyi bir performans sergilediğini söylemek yanlış olmayacaktır. Fakat firmanın kârlı yapısının bu çıkışın gerisinde kaldığını hatırlatmakta yarar var. Son işlem fiyatına göre hissenin fiyat kazanç oranı 122,07 seviyesinde bulunuyor. Kârın hisseyi destekleyebilmesi için ticari performansın daha da artması şart. Halka arz öncesi daha yüksek bir kârlılık sergileyen şirket, son iki yıldaki kârı geçmiş ivmesinin gerisinde kaldı. Her ne kadar 2020’de bir önceki yıla göre artmış olsa da kârın daha da yükselmesi önemli. Firmanın bilançosu yakından incelendiğindeyse gelirdeki zayıflamanın kârın düşmesinde belirleyici olduğu görülüyor.

CEO EVENT MEDYA CEOEM

Alış0,00

Satış18,08

Gün İçi En Düşük17,83

Gün İçi En Yüksek18,28

PD/DD4,62

FK12,70

Fiyat18,08

Değişim0,84%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI