SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGELİR YARATMASI ŞART -
SORU : Yyapı neden yükselmiyor? Defter değerinin altında işlem gören bir kaç hisseden bir tanesi. Diğer hisseler yüzde 400-500-1000 -2000 yükselirken bu kadar kalması normal mi? Gönderen : Hayrettin Budak 01.04.2021, 19:03

Piyasa defter değeri yatırımcıların önem atfettiği göstergelerden birisidir. Söz konusu verinin 1 ya da bire yakın olması çoğunlukla alım için bir sinyal olarak değerlendirilir. Göstergenin daha da düşük olması halindeyse hissenin çok ucuz olduğu şeklinde düşünülebilir. Ancak kesin bir yargıya varabilmek için neden düşük olduğunun netlik kazanması gerekir. Zira piyasa defter değerinin düşük olması aynı zamanda şirketin ciddi bir mali sorun yaşadığı yönünde sinyal de olabilir. Bu nedenle piyasa defter değerinin düşük olduğu durumlarda mali tabloların incelenerek verinin neden düşük kaldığı tespitinin yapılmasında yarar var. Yeşil Yapı’yı da bu çerçevede değerlendirmeli. Son kapanış fiyatına göre hissenin piyasa defter değeri 1,40. Mali performansı incelendiğindeyse geride kalan dört yılda zarar üreten bir tablo ile karşı karşıya kalındığı görülmekte. Son olarak 2020 faaliyet döneminde ancak cüzi bir kâr rakamı oluşabildi. Benzer şekilde geçen iki yılda gelir üretme noktasında sıkıntı yaşadı. Dönem sonunda kâr edebildiği geçtiğimiz yıl esas faaliyetlerinden dolayı zarar devam etti. Bununla birlikte yatırımlarından elde ettiği gelir ve finansman gelirleriyle dönem sonunda kâra dönebildi. Ancak oluşan kârın esas faaliyetlerinden kaynaklanmaması ilerisi için riskin devam etmesine yol açıyor.

YESIL YAPI YYAPI

Alış0,00

Satış3,69

Gün İçi En Düşük3,46

Gün İçi En Yüksek3,72

PD/DD0,64

FK1,52

Fiyat3,69

Değişim6,03%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI