SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGELİR AZALIYOR ZARAR SÜRÜYOR-
SORU : Hürriyet Gazetesi’nde neler oluyor. Bir yukarı bir aşağı… Ne yapmak istiyorlar… Neden sürünüyor? Gönderen : Fatih Sönmez26.03.2020, 13:10

Yazılı basın sektörünün yaşamış olduğu daralma yeni bir olgu değil. Sadece Türkiye’de değil dünya ölçeğinde de gazete ve dergi tirajları hızla azalıyor. Hatta dünya ölçeğinde tanınan kimi gazeteler aldıkları karar ile sadece dijital ortamda yayın hayatlarını sürdürmekteler. Dijital mecra ise hızla gelişiyor ve de genişliyor. Basın sektörü yaşanan değişime ayak uydurmaya çalışsa da henüz arzu edilen gelir kaynaklarını yakalayabilmiş değil. Hürriyet Gazetesi de bu sıkıntıyı yaşayan firmalar arasında yer alıyor. Şirket son beş yılın dördünde zarar ederken kâr ettiği 2018 yılında gerçekleşen kârlılıkta yatırım faaliyeti kaleminden gelen gelirin etkili olduğu gözleniyor. Sonraki 2019 faaliyet döneminde ise yine zarar söz konusu. Firmanın son beş yıldaki gelirinin sürekli azalıyor olması da sektörün daraldığı yönünde ciddi bir işaret olarak görülmeli. Şirketin değişen teknoloji karşısında alternatif kaynaklar yaratamaması ve buna bağlı olarak gelirini artıramaması zarar etmesinde etkili oluyor. Bu durum ister istemez hissenin fiyatına olumsuz yönde yansıyor. Hisse on yılı geçkin süredir yatayda dalgalı bir seyirle hareket ediyor. Son olarak piyasada yaşanan genel düşüşün de etkisiyle yönünü aşağıya çevirirken nominal değerinin altına kaydı. Hisse, tepki çıkışıyla bir miktar yukarı yönelse de uzun vadeli bir yükseliş beklemek için güçlü bir neden bulunmuyor. Kârlı ve gelirini büyütebilen şirketlerin takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacağı göz ardı edilmemeli.

HURRIYET GZT. HURGZ

Alış0,00

Satış4,76

Gün İçi En Düşük4,69

Gün İçi En Yüksek4,89

PD/DD1,79

FK0,00

Fiyat4,76

Değişim-1,86%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI