SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıFİYAT ARTIŞI YÜKSEK-
SORU : Sönmez Filament’in bu seneki performansını nasıl yorumlarsınız? Bu seviyelerden yatırıma elverişli midir? Gönderen : Eren14.09.2020, 12:20

Sönmez Filament, koronavirüsten kaynaklı olarak piyasalardaki genel düşüşle birlikte geriledikten sonra mart ayından bu yana güçlü bir çıkış sergiliyor. Hisse, mart ayının ikinci yarısında en düşük 3,06 TL’ye kadar gerilerken sonrasında sürekli yükseldi. Halihazırda çıkış sürerken son işlem günü olan 14 Eylül 2020 günü kapanışını 16,40 TL’den gerçekleştirdi. Şirketin mali yapısına bakıldığındaysa kârda bir gevşeme söz konusu. Pandemiden kaynaklı piyasalarda gözlenen daralma şirketin kârına da olumsuz yönde yansıdı ve düştü. Ekonomilerdeki daralmanın yıl sonuna kadar devam etmesi beklenen bir durum. Buna bağlı olarak şirketin kârlılığında da düşüşün devam etmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin göstergeleri incelendiğindeyse sektör ortalamalarının üzerine çıktığı gözlenmekte. Gerek fiyat kazanç oranı gerekse piyasa defter değeri son altı ayda hızlı bir çıkış gerçekleştirirken ortalamalarının üzerine çıktı. Bunda hissenin mart ayından bu yana gerçekleştirdiği fiyat artışının etkisi bulunuyor. Alıcı ilgisinin yüksek olması fiyat kadar göstergelerin de artmasına sebep oldu. Ancak gözlenen fiyat artışı oluşan kâr rakamının ilerisinde bulunuyor. Bu durum göstergelerin aşırı fiyat artışı yönünde sinyal üretmesine yol açıyor. Kârda paralel bir artışın gerçekleşmemesi halinde hissede satış baskısının öne çıkmasına sebep olacağı göz ardı edilmemeli.

SONMEZ FILAMENT SONME

Alış0,00

Satış80,70

Gün İçi En Düşük79,05

Gün İçi En Yüksek82,00

PD/DD22,13

FK285,21

Fiyat80,70

Değişim-2,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI