SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Wolksvogen Türkıye’de yatırım kararı aldı. Bu son haberlerden sonra Doasa’nın seyri ne olur? Gönderen : İbrahim Akyol04.09.2019, 21:20

Wolksvagen’in Doğu Avrupa’da kuracağı fabrika için gerçekleştirdiği fizibilite çalışmalarında sona geldiği ve çalışmalarda kurulacak ülkeler arasında Türkiye’nin de bulunduğu basında yer alan haberler arasında bulunuyor. Hatta firma ile Türkiye yetkilileri arasında görüşmelerin sürdüğü ve ufak bir pürüzün kaldığı, bu anlamıyla fabrikanın Türkiye’de kurulacağı yönünde bilgiler aynı haberler içinde yer alıyor. Söz konusu pürüzün ise ÖTV ve MTV ile ilgili olduğu belirtilmekte. Yatırımın boyutunun ise bir milyar dolar seviyesinde olacağı haberlerde yer alan bir diğer ayrıntı. Bu noktada hemen belirtmek gerekir ki Wolksvagen’in yatırımı ile ilgili çalışmaları yeni değil ve uzun süredir zaman zaman basına yansıyor. Ancak bu yatırımın Türkiye’de gerçekleşip gerçekleşemeyeceği belirsizliğini korumakla birlikte gerçekleşmesi halinde dahi Doğuş Otomotiv’in bu yatırımdaki rolünün ne yönde olacağı da belirsizliğini koruyor. Neticede yatırım ile ilgili haberler bu aşamada hissede kısa süreli dalgalanmalara yol açsa da uzun vadede etkisini gösterebilmesi için mevcut belirsizliklerin giderilmesi gerekiyor. Tüm bunlardan ayrı olarak Doğuş Otomotiv’in yaşadığı düşüşün ardından geçtiğimiz mayıs ayında önemli destek bölgesi 4 liranın altına kaysa da şimdilerde üstünde işlem görüyor. Hatta son gün gerçekleşen sert çıkışla birlikte 4 Eylül 2019 günü kapanışı 6,07 TL’den tamamladı. Son üç yıldır kârını düşüren firma, bu yılın ilk yarısında ise zarar açıkladı. Şirketin gelirindeki düşüş devam ederken artan finansal giderlerle birlikte dönem sonunda zarara döndü. Şirketin mali performansındaki olumsuz seyrin devam etmesi hisse üzerinde ister istemez baskının devam etmesine yol açacaktır.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

DOGUS OTOMOTIV DOAS

Alış0,00

Satış316,00

Gün İçi En Düşük316,00

Gün İçi En Yüksek320,50

PD/DD2,73

FK3,95

Fiyat316,00

Değişim0,80%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI