SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : GRNYO hissesindeki son günlerdeki düşüşün sebebi hakkında bir yorumda bulunabilir misiniz? Gönderen : Mustafa19.08.2019, 19:05

Borsada işlem gören hisselerin kısa sürelerde dalgalanmaları ve iniş çıkışlarda bulunmaları olağandır. Asıl önemli olansa uzun vadede yönelimin ne olduğunun tespit edilebilmesidir. Neticede piyasayla ilgili günübirlik gelişme ve haberler hisse senetlerinin günlük ya da kısa süreli dalgalanmalarında etkili olabilmektedir. Uzun vadede ise şirketin mali yapısı fiyat üzerinde belirleyici etkide bulunmaktadır. Bu nedenledir ki tüm hisselerde olduğu gibi Garanti Yatırım Ortaklığı ile ilgili işlem yaparken de asıl takip edilmesi gereken hususun şirketin mali yapısı olduğu unutulmamalıdır. Firmanın mali performansı incelendiğindeyse bağlanan 33,5 milyon TL sermayeye rağmen elde edilen gelir ve kârın bu sermaye karşısında yetersiz kaldığı görülmektedir. Arzu edilen seviyede bir kârlılığın gerçekleşememesi hissenin istikrarlı şekilde yükselmesini engelliyor. Fiyat seyri takip edildiğinde de ağırlıklı olarak yatay hareketin öne çıktığını görmekteyiz. Hisse arada gerçekleştirdiği basamak atlamalarından sonra yatayda dalgalı hareketlerde bulunuyor. Fakat bu seyir, yatırımcının uzun vadede kazanmasına olanak sunmuyor. Kısa vadede gerçekleşen dalgalanmalardan elde edilmeye çalışılacak kazanç beklentisi ise getiri olasılığından ziyade zarar ihtimalini öne çıkaracaktır. Halihazırda nominal değerinin altında işlem gören hissede arada çıkışlar olsa da uzun vadede kazandırabilmesi için daha güçlü ve istikrarlı bir kârlılığa ihtiyaç olduğunu unutmamalı.

GARANTI YAT. ORT. GRNYO

Alış0,00

Satış10,09

Gün İçi En Düşük9,85

Gün İçi En Yüksek10,84

PD/DD5,58

FK0,00

Fiyat10,09

Değişim0,50%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI